Suomalainen matkailun hintavertailu

Nyt haetaan
juuri löydetty
Lentotarjoukset
Uudet artikkelit
Uutiset

Matka-artikkelit > Rantalomat > Hollannin uskomaton valkohiekkainen rannikko

Hollannin uskomaton valkohiekkainen rannikko

Hollannin rantakohteet

Hollannin uskomaton, valkohiekkainen rannikko on satojen kilometrien mittainen dyynitaivas, jossa huolet unohtuu ja meri pauhaa kauniisti vuorovesivaihteluiden tahtiin. Hollantilaiset ovat uskomattoman onnekkaita maansa monimuotoisuudesta. Pieni maa, missä välimatkat ovat lyhyitä - tunnissa olet matkustanut jo täysin tunnelmasta toiseen maan sisällä.

Hollannin valkohiekkainen paratiisirannikko

Amsterdamin läheisin rantakohde Zandvoort

Amsterdamin korkeudelta, kun aloittaa matkaamisen valkohiekkaista dyyniä pitkin maan eteläisimpään kolkkaan, kohtaa matkalla satoja laventelipeltoja, rantakyliä – pieniä ja suuria, pittoreskeja keskiaikaisia taloja ja kyläyhteisöjä sekä ystävällisiä ihmisiä.

Hollannin uskomaton rannikko

Suoraan Amsterdamista länteen, löytyy Zandvoort, joka on yksi Alankomaiden tärkeimmistä ja kuuluisimmista rantakohteista. Zandvoortiin ei ole, kuin vajaa puolen tunnin matka junalla Amsterdamista. Zandvoortiin menee kaikki amsterdamilaiset ja lähitienoon asukkaat kuumina kesäpäivinä ja vapaapäivinä palvomaan aurinkoa ja nauttimaan valkoisesta rantahiekasta hienojen rantaravintoloiden välissä.

Zandvoortista löytyy suuri ja suosittu golf-kenttä Kennemer Golf & Countryclub, jonne alan harrastajat rynnivät vuodesta toiseen.

Hollannin Zandvoort ranta

Sheveningen – Keski-Hollannin hiekkadyynitimantti

Zandvoortista vajaan tunnin matkan päästä rannikkoa pitkin alaspäin löytyy hollantilaisten toinen suosikkirantakohde, Sheveningen. Sheveningen on kaupunginosa Den Haagissa. Rannikkoa pitkin ajaessa mieli lepää upeissa laventelipeltomaisemissa, kivitaloarkkitehtuurissa ja maalaismaisemassa.

Sheveningen on niin hollantilaisten kun saksalaistenkin ja belgialaisten suosiossa kesäisin. Sheveningenin valtavan pitkä valkoinen hiekkaranta ulottuu silmänkantamattomiin. Sheveningenin ranta on niin surffareiden paratiisi kuin lapsiperheiden keidas. Tässä rantalomakohteessa lomailee sulassa sovussa niin nuoret kun vanhatkin hollantilaiseen rentoon tyyliin. Edes kiireisimpinä kesäkuukausina ranta ei vaikuta täydeltä, koska se on niin valtava. Rannalla on monessa paikassa erittäin asianmukaiset rantavahdit, jotka pitävät huolta niin paikallisten kuin turistienkin turvallisuudesta vuorovesiaallokoissa.

Scheveningen on tunnettu ympäri Länsi-Eurooppaa nimenomaan pitkästä hiekkarannastaan, upeasta majakasta ja nudistirannastaan.

Sheveningen Hollanti surffareiden paratiisi

Scheveningenin pääkatu on Keizerstraat, jolta löytyy suuri määrä kauppoja, ravintoloita ja baareja, ja sen päästä löytyy upea Oude Kerk –kirkko, jolta on lyhyt matka rannalle.

Scheveningenin rannalta löytyy kuuluisa de Pier –laituri, josta löytyy ravintoloita, merkkipuoteja ja vaijerilento kaikille hurjapäille. Laiturin päässä on ihana ihastella taitavia surffareita, jotka löytävät yleensä parhaat aaltonsa juuri laiturin kupeesta. Laiturin toiselta puolelta löytyy villiä maastoa, vastakohtana toiselle puolelle, jossa on hyvin järjestäytynyttä rantalomarantaa, hiekkadyynejä ja kasvustoa, jonka seassa saa olla rauhassa ja jossa ei ole turhan paljon ihmisiä. Täältä löytyy edelleenkin toisen maailmansodan aikaisia bunkkereita ja muita sodanaikaisia rakennelmia, joita natsit tänne rakensivat Atlantilta tulevia hyökkäyksiä torjuakseen.

De Pier –laiturin lähellä on myös Scheveningenin kuuluisin rakennus, Kurhaus, jossa on nykyään korkeatasoinen hotelli ja jonka baari on vierailun arvoinen.

Sheveningen Hollannin rantakohde

Etelä-Hollannin koskemattomat rannat

Sheveningenistä etelään mentäessä päästään itse asiaan. Laventelipellot lisääntyvät, maissia viljellään joka paikassa, lehmiä, hevosia ja ennen kaikkea miltei koskematonta valkohiekkaista dyynimaisemaa. Matka aina Alankomaiden ja Belgian rannalle kuljetaan pitkien siltojen ja rantakylien kautta.

Hollanti Ouddorp kyla

Kannattaa pysähtyä jo ensimmäisen saaren kohdalla, josta löytyy kuvankaunis Ouddorpin kylä. Kylä on suorastaan maalauksellisen kaunis. Sieltä löytyy muutamia syötävän söpöjä B&B-majoituksia taloja vuokralle ihan lyhytaikaisessa majoituksessa tai pidemmässäkin. (Artikkeli jatkuu kuvien alla)

Hollanti laventelipellot

Ouddorpin maalaismaisemaa

Tämän saaren eteläkärjestä löytyy kovan luokan surffarit – tuuli on täydellinen surffareille, joita tulee ympäri maailmaa. Toisella puolella niemeä taas on merten kuninkaat eli kalastajat, jotka päivä toisensa perään seilaavat merelle hakemaan päivän saaliin, mitä voi nauttia sataman ravintoloissa tai lähitienoon muissa ruokapaikoissa.

Jokavuotinen Concert at Sea järjestetään myös näiden kahden saaren välissä olevalla pitkällä hiekkarannalla. Tapahtuma vetää 50.000 ihmistä ympäri Euroopan ja on suuri tulonlähde paikallisille. Huikea tapahtuma on näkemisen arvoinen ja kokemisen arvoinen meren rannalla ilta-auringossa.

Lahden toiselta puolelta taas löytyy lapsiperheiden taivas – vesipuistokeskus Parcs de Port Zélande. Se on resort-tyyppinen lomakeskus, johon matkustaa lapsiperheita ympäri Alankomaiden, Saksan ja Belgian.

Jos et ole koskaan käynyt Pohjoismeren rannalla, suosittelemme sitä suurella lämmöllä. Ihmiset ovat ystävällisiä, rentoja ja kiinnostuneita ympäristöstään ja muista ihmisistä, valkohiekkainen merenranta koko Hollannin pohjoispäästä etelään on sanoinkuvaamattoman kaunis – miltei koskematon paikka paikoin.

Matka-artikkelit > Rantalomat > Hollannin uskomaton valkohiekkainen rannikko

Lentojen hintavertailu

Lähtö
Paluu
Lähtö
Paluu

Lapsia (0-17v.)

Tilaa uutiskirje - voit voittaa 200 €

Tilaa uutiskirjeemme ja saat tietää alennushintaisista lennoista, uusista kohteista ja muista matkatarjouksista ensimmäisenä. Osallistut myös vuoden lopussa matkalahjakortin arvontaan! Lue lisää >

My Newsletter