Suomalainen matkailun hintavertailu

Nyt haetaan
juuri löydetty
Lentotarjoukset
Uudet artikkelit
Uutiset

Matka-artikkelit > Rantalomat > Sisilian Catania sijaitsee kauniin Etnan kupeessa

Sisilian Catania sijaitsee kauniin Etnan kupeessa

Catania Sisilia nahtavyydet

Tulivuori Etnan juurella sijaitseva Catania on näytellyt merkittävää roolia Sisilian historiassa, josta muistona Cataniassa on tähän päivään asti säilynyt lukematon määrä historiallisia nähtävyyksiä.

Catania on yksi Italian suurimmista opiskelijakaupungeista ja kaupungin yliopistoalue on ehdottomasti näkemisen arvoinen.

Vuonna 1434 avattu yliopiston päärakennus on yksi hienoimmista kampusalueista missään päin maailmaa. Hieman keskusta-alueen ulkopuolella korkeahkon mäen huipulla on upea luostari Monastero di San Nicolò.

1500-luvulla valmistunut luostari on komealla paikalla ja rakennuksena kaunis. Luostari on nykyisin Catanian yliopiston käytössä ja siellä järjestetäänkin päivittäin luentoja. Rakennukseen pääsee maksutta sisään. Luostari on kohtalaisen suuri ja sokkeloinen ja äärimmäisen kaunis.

Catanian Sisilia sopii matkakohteena kaikille

Etna-tulivuoren juurella sijaitseva Catania on värikas kaupunki. Catania on saaren toiseksi suurin kaupunki.

Lennot Cataniaa Sisiliaan alk. 158 € Poptravelin hintavertailusta.

Catania on tunnettu hyvästä ruoasta mielenkiintoisista nähtävyyksistä, värikkäästä kaupunkielämästään sekä tottakai Välimeren kirkkaasta turkoosista vedestä ja hiekkarannoista! Catania sopii täydellisesti kaikille opiskelijoista eläkeläisiin, sekä myös lapsiperheille!

Catanian ravintolat tarjoilevat monipuolisen valikoiman sisilialaista ruokaa, joka on saanut vaikutteita eri puolilta Välimerta. Suositeltava annos on pasta con le sarde eli sardiini pasta, joka sisältää kasvissyöjille sopivan pastan lisäksi basilikaa, ricottajuustoa sekä munakoisoa. Toinen tyypillinen paikallinen ruoka on fiori di zucca ripieni joka sisältää juustolla täytettyä kurpitsanlehteä. Katuruoat Cataniassa ovat laadukkaita ja niitäkin löytyy moneen makuun pizzoista itämaisiin ruokiin. Herkulliset jälkiruoat kuuluvat tyypillisesti lähes jokaisen ruoan yhteyteen!

Catanian nähtävyyksiä

Suosituin matkakohde Cataniassa on tulivuori Etna. Sinne järjestetään päivittäin monia ohjattuja bussikierroksia, mutta muitakin matkustus vaihtoehtoja on monia. Voit kulkea jalan autolla tai vaikkapa köysijunalla! Etnan kraaterialueelta on huikeat näkymät.

Cataniaan tultaessa turistit päätyvät yleensä ensimmäisenä Piazza del Duomon pääaukiolle, josta näkeekin jo vaikuttavan näköisen kaupungin tuomiokirkon. Aukiolla huomio kiinnittyy myös Fontana dell'Elefante eli Elefantti- suihkulähteeseen joka on rakennettu vuonna 1736. Suihkulähteen tarkoituksena on ollut tuomiokirkon kanssa suojella kaupungissa asuvia asukkaita vieressä olevalta Etna-tulivuorelta. Keskusaukion ympäriltä löytyy ihastuttavia ravintoloita ja kahviloita, jossa on mukava nauttia vaikkapa paikallista jäätelöä!

Lennot Cataniaa Sisiliaan alk. 158 € Poptravelin hintavertailusta.

Catanian rannikolta löytyy myös muiden Sisilian kaupunkien tavoin upeita hiekkarantoja välimeren turkoosin kirkkaan veden kera! Suosituimpia rantoja ovat Aci Trezza ja Aci Castello.

Aukiolta lähtee pääkatu Via Etnea, jonka varrelta löytyy pääosa kaupungin nähtävyyksistä. Vuonna 1890 rakennettu Teartro Massimo Bellini on Catanian kuuluisa oopperatalo, josta löytyy laadukkaita esityksiä monen makuun!

Vähän keskustasta syrjemmällä sijaitsee henkeäsalpaavan luonnonkaunis puutarha sekä puisto nimeltään Giardino Bellini. Puutarhaan pääsee helposti vaikkapa bussilla, eikä jalankaan matka ole liian pitkä.

Matka-artikkelit > Rantalomat > Sisilian Catania sijaitsee kauniin Etnan kupeessa

Lentojen hintavertailu

Lähtö
Paluu
Lähtö
Paluu

Lapsia (0-17v.)

Tilaa uutiskirje - voit voittaa 200 €

Tilaa uutiskirjeemme ja saat tietää alennushintaisista lennoista, uusista kohteista ja muista matkatarjouksista ensimmäisenä. Osallistut myös vuoden lopussa matkalahjakortin arvontaan! Lue lisää >

My Newsletter