Suomalaista palvelua

Suomalainen matkailun hintavertailu

Nyt haetaan
juuri löydetty
Lentotarjoukset
Uudet artikkelit
Uutiset

Matka-artikkelit > Matkavinkit > Saarihyppely Kreikan kristallivesissä - Paros, Naxos, Santorini, Mykonos..

Saarihyppely Kreikan kristallivesissä - Paros, Naxos, Santorini, Mykonos..

Naxos ranta

Aurinkoa, huikeita rantoja, taivaallista ruokaa ja totaalista lepoa! Saarihyppely Kreikan Kykladeilla on irtiotto arjesta. Kreikassa on yli 2000 saarta, joista noin 100 on asuttuja. Ateenan eteläpuolella sijaitseva 39 saaren Kykladit ovat saarihyppelijöden suurimmassa suosiossa.

Kykladien saarista kuuluisimpia ja suosituimpia ovat Santorini, Naxos, Mykonos, Paros ja Ios.
Saarihyppelijän kannalta erittäin kiinnostavia saaria ovat myös esim. Andros, Milos, Amorgos ja Syros, joiden pääelinkeinoija ovat muun muassa kalastus, kaivostoiminta ja maanviljelys. Nämä ovat myös hintatasoltaan edullisempia saaria, kun suositummat saaret.
Totaalista rauhaa etsivät matkaajat suuntaavat Sikinoksen, Kimoloksen tai vähä-Kykladien muutaman sadan asukkaan pikkusaarille, joilla turismi on vähäistä jopa kovimpaan sesonkiaikaan heinä-elokuun taitteessa.

Varaa halvat lennot Ateenaan alk. 79,00 € / suunta Poptravelin hintavertailusta! Kyklandien saariryhmä

Kykladien saariryhmän etuna ovat lyhyet välimatkat ja erinomaiset laivayhteydet. Kykladien saaret ovat kaikki kooltaan melko pieniä, kuivan karuja ja erittäin vuoristoisia. Kontrasti saarten välissä turkoosina kimmeltävään mereen on huikea. Jylhien maisemien lisäksi Kykladit tarjoavat runsaasti nähtävää myös antiikin historiasta kiinnostuneille. Kykladien kulttuuri syntyi noin 5000 vuotta sitten ja lähes kaikilta alueen saarilta löytyy arkeologisesti merkittäviä nähtävyyksiä.

Tiheä lauttaverkosto saarien välillä

Saarihyppelyn voi aloittaa lentämällä joko Ateenaan tai suoraan jollekin Kreikan suurista saarista. Ateenan suorat menopaluulennot alk. 148 € Poptravelin hintavertailusta. Saaristossa liikennöi tiheä laivaverkosto, joten matkaaja voi kiertää saarilla oman mielensä mukaan. Laivamatkat ovat edullisia - alkaen 20 € suunta. Blue Star Ferries liikennöi tiuhaan saarein väliä - katso tästä Blue Star Ferries aikataulut ja hinnat ja varaukset.

Varsinkin pienimmillä saarilla laivan saapuminen satamaan on aina aikamoinen tapahtuma. Ihmisiä tungeksii laiturilla, ja kun laiva kiinnittää köytensä, on kaaos valmis. Matkustajia ja ajoneuvoja tulvii samanaikaisesti sisään laivaan ja laivasta ulos satamavirkailijoiden yrittäessä hillitä sekasortoa. Kreikkalaiset matkaajat ahtautuvat laivojen ilmastoituihin istumasalonkeihin, kun taas turistit nauttivat ulkoilmasta ja maisemista laivan kannella.

Unelmarantoja ja loistavaa ruokaa

Kykladien saariryhmän ehdoton vetonaula ovat upeat rannat. Jopa pienimmillä saarilla saattaa olla kymmeniä rantoja. Syrjäisimmille rannoille ei välttämättä mene edes teitä, vaan rannalle pääsy vaatii pientä reipasta retkeilyä kivikkoisia polkuja pitkin. Oman autiorannan löytäminen on kuitenkin vaivan arvoista.

Rantapäivän ja reippailun jälkeen maistuu hyvä illallinen. Perinteinen kreikkalainen ruoka valmistetaan tuoreista kasviksista, kotitekoisista juustoista, meren antimista, oliiveista ja tietenkin oliiviöljystä. Ruokajuomaksi nautitaan yleensä oman saaren pihkaista retsina-valkoviiniä tai kevyttä jäähdytettyä punaviiniä. Tärkeä osa ruokailua on tietenkin anisviina ouzo, jota nautitaan runsaiden jäiden kera.

Ios saari Kreikka

Mykonos kaupunkikuva

Paros Kreikan saari

Välimeren välkehtivät vedet, hellä aurinko ja rento meininki - ja kymmeniä toinen toistaan kiehtovimpia saaria täynnä historiaa, eksotiikkaa ja harrastusmahdollisuuksia. Kreikan saaristo on maailman kauneimpia matkakohteita!

Matka-artikkelit > Matkavinkit > Saarihyppely Kreikan kristallivesissä - Paros, Naxos, Santorini, Mykonos..

Lentojen hintavertailu

Lähtö
Paluu
Lähtö
Paluu

Lapsia (0-17v.)

Tilaa uutiskirje - voit voittaa 200 €

Tilaa uutiskirjeemme ja saat tietää alennushintaisista lennoista, uusista kohteista ja muista matkatarjouksista ensimmäisenä. Osallistut myös vuoden lopussa matkalahjakortin arvontaan! Lue lisää >

My Newsletter