Suomalaista palvelua

Suomalainen matkailun hintavertailu

Nyt haetaan
juuri löydetty
Lentotarjoukset
Uudet artikkelit
Uutiset

Matka-artikkelit > Matkavinkit > Mitä matkalaukku maksaa?

Mitä matkalaukku maksaa?

Lähes kaikkien lentoyhtiöiden halvimmat lentohinnat eivät tänä päivänä enää sisällä ensimmäistä ruumaan menevää matkalaukkua. Mitä ruumaan menevä/kirjattava laukku erikseen ostettuna sitten yleensä maksaa ja mistä sen voi ostaa?

Kuuluuko kirjattava matkalaukku lennon hintaan?

Poptravel hintavertailu näyttää lentotuloksissaan lentoyhtiöltä lukemansa tiedon mukaan kuuluuko laukku hintaan vai ei, ja jos ei, niin mitä se halvimmillaan noin maksaa. Halvimmillaan laukku ostetaan verkossa ennen lähtöä. Kalleimmillaan se maksetaan vasta lentokentällä (hinta lähes kaksinkertainen). Lentoyhtiöt muuttavat laukkuhintojansa aktiivisesti, Poptravel yrittää parhaansa mukaan pitää näyttämänsä hinnat ajantasalla. Laukun ostohetki, oli se sitten matkatoimiston tai lentoyhtiön sivuilla, määrittää laukun todellisen, sen hetkisen hinnan.

Lähes kaikkien eurooppalaisten lentoyhtiöiden euroopan kohteiden halvimmat lentohinnat eivät enää tänä päivänä sisällä ruumaan menevää laukkua. Jos satut varaamaan kalliimpaa varausluokkaa laukku saattaa sisältyä hintaan. Asian voi aina tarkistaa lentoyhtiön sivuilta varauksenteon jälkeen.

Matkalaukut

Mistä laukun voi ostaa?

Yleensä laukun voi ostaa edullisimmin lentoyhtiön omilla sivuilla. Ensin tehdään lentolippuostos matkatoimiston sivuilla ja saadaan 6 merkkinen lentoyhtiön varaustunnus. Sen jälkeen kirjaudutaan lentoyhtiön sivuille omalla varaustunnuksella ja matkustajan sukunimellä. Laukut, ateriat, istuinpaikat jne. voi näin ostaa helposti omaan varaukseen lentoyhtiön sivuilla. Laukun voi toki usein ostaa myös matkatoimiston sivuilla, mutta hinnat saattavat olla eri kuin lentoyhtiön sivuilla.

Jotkut lentoyhtiöt kuten esim. SAS nostaa verkossa ostettavan laukun hintaa mikäli sen maksaa vasta 22h sisällä ennen lähtöä. Laukku kannattaa ostaa siis verkossakin ajoissa.

Matkalaukku

Mitä laukku maksaa?

Jokaisella lentoyhtiöllä on omat lisähintansa laukuille. Lentoyhtiöt hinnoittelevat ruumaan menevän laukun lennon pituuden eli kohteen mukaan sekä sesongin mukaan. Mitä lyhyempi lento sen halvempi laukku yleensä on. Esimerkkinä Finnairin lennoilla Pohjoismaiden kohteisiin laukku maksaa tällä hetkellä 10€/suunta ja kun lennetään Keski- tai Etelä-Eurooppaan laukku maksaa 20€/suunta. Kesä- ja joulusesonkina joillakin lentoyhtiöllä laukku voi olla kalliimpi.

Halpalentoyhtiöillä saattaa usein olla kalliimpi laukkuhinta, koska lennon perushinta on halvempi. Halpalentoyhtiöt eivät myöskään sisällytä laukkuja edes kaukokohteiden lippuhintoihin. Esim. Norwegian veloittaa ruumaan menevästä matkalaukusta myös New Yorkin ja Bangkokin lennoillaan. Kaukokohteiden lennoilla matkalaukku maksaa yleensä eniten, koska lento on pitkä. Norwegianin laukkuhinta Helsingistä New Yorkiin lasketaan kahden lennon mukaan, koska ensin lennetään Helsinki-Tukholma ja sitten Tukholma-New York, hinta yhteensä tällä hetkellä 52€/suunta.

Ensimmäisen kirjattavan matkalaukun hintahaitari voi olla kaikkea välillä 10-80€/suunta riippuen kohteesta ja sesongista. Normaalin kirjattavan matkatavaramäärän ylimenevät laukut (2.laukku, 3.laukku) ovat sitten vielä kalliimpia.

Matkalaukut

Lyhyillä Euroopan kohteisiin kohdistuvilla lomilla kannattaa miettiä, riittäisikö matkatavaroiksi vain käsimatkatavara. Kaikkia matkalaukkuja, niin matkustamossa kuin ruumassakin koskee tietenkin maksimi mitat ja maksimipainot. Myös nämä mitat ovat lentoyhtiökohtaisia. Yleensä käsimatkatavarana saa viedä pienen laukun maksimipainolla 8kg.

Lentoyhtiön matkalaukkusääntöjä kannattaa lukea ahkerasti ennen matkaa :)

Lomalla

Hinta- ja sääntöesimerkit sitoumuksetta, koska lentoyhtiöt voivat muuttaa niitä milloin vain.Matka-artikkelit > Matkavinkit > Mitä matkalaukku maksaa?

Lentojen hintavertailu

Lähtö
Paluu
Lähtö
Paluu

Lapsia (0-17v.)

Tilaa uutiskirje - voit voittaa 200 €

Tilaa uutiskirjeemme ja saat tietää alennushintaisista lennoista, uusista kohteista ja muista matkatarjouksista ensimmäisenä. Osallistut myös vuoden lopussa matkalahjakortin arvontaan! Lue lisää >

My Newsletter