Suomalaista palvelua
Nyt haetaan
juuri löydetty
Lentotarjoukset
Uudet artikkelit
Uutiset

Matka-artikkelit > Matkavinkit > Matkaajan 6 virhettä - vältä nämä virheet kun lähdet reissuun

Matkaajan 6 virhettä - vältä nämä virheet kun lähdet reissuun

1. Ylipakkaaminen

Laukku

Yleensä pakataan aivan liikaa, ja matkalla ostetaan kuitenkin uusia vaatteita ja tavaroita. Voiteet ja shampoot kannattaa pakata pieniin matkakokoihin, paitoja ja housuja yhdistelemällä keskenään saa useita eri asukokonaisuuksia. Muista, että vaatteiden pesu on mahdollista myös ulkomailla.

2. Ei matkavakuutusta

Matkoilla sattuu ja tapahtuu aina. Matkavakuutus ei ole kallis hinta verrattuna siihen, mitä sairaalakäynti voi tulla maksamaan ulkomailla, varsinkin eksoottisimmissa kohteissa tai esimerkiksi Yhdysvalloissa. Myös moneen luottokorttiin sisältyy matkavakuutus.

3. Rahanvaihtaminen vasta kohteessa

Valuutta

Tarvitsetko matkavaluuttaa reissuun? Eivätkö eurot käy kohteessa? Paikanpäällä tai lentokentillä valuutanvaihtokurssit ovat yleensä hieman kalliimpia. Myös valuutanvaihtofirmojen ja pankkien kursseissa ja välityspalkkioissa on eroja. Vertaile oman pankkisi hinnastoja esimerkiksi Forexin hintoihin, niin et maksa turhaan ylimääräistä.

4. Väärin tippaaminen

Tippauskulttuurit vaihtelevat suuresti maittain. Yhdysvalloissa 15-20% tippi on käytännössä pakollinen ravintoloissa, Euroopassa summa on n.5-10% tyypillisesti laskusta, mutta maiden välillä on eroja. Kaikkialla ei kuitenkaan kannata tipata: Japanissa tippaamista pidetään loukkaavana. Ota siis selvää ennen matkaa, miten matkakohteessa tulee toimia!

5. Ei budjetointia

Budjetti

Matkalla palaa aina rahaa, usein suunniteltua enemmän. Tämän takia on hyvä olla etukäteen suunniteltu matkabudjetti, johon on mitoitettu myös hieman joustovaraa odottamattomia ostoksia ja muita yllättäviä menoja varten. Budjettia ei tule myöskään unohtaa matkana aikana, vaan kuluja on hyvä seurata koko ajan. Muista kuitenkin, että matkasta kannattaa nauttia, eikä tuijottaa pelkästään hintalappuja!

6. Mukana vain yksi maksuväline

Moni lähtee matkalle mukanaan oma pankki- tai luottokortti, sekä hieman käteistä. Jos ainoa kortti katoaa tai varastetaan ja joudutaan sulkemaan, tulee pulma. Ilman maksukorttia ulkomailla on vaikeaa. Tästä syystä toinen, ylimääräinen ns. kakkoskortti on hyvä ottaa mukaan kaiken varalta. Parhaassa tapauksessa sitä ei tarvitse käyttää. Jos kakkoskortissa ei ole vuosimaksua, ei siitä koidu edes ylimääräisiä kuluja. Voit tutustua erilaisiin korttivaihtoehtoihin esimerkiksi täällä.

Matka-artikkelit > Matkavinkit > Matkaajan 6 virhettä - vältä nämä virheet kun lähdet reissuun

Lentojen hintavertailu

Lähtö
Paluu
Lähtö
Paluu

Lapsia (0-17v.)

Tilaa uutiskirje - voit voittaa 500 €

Tilaa uutiskirjeemme ja saat tietää alennushintaisista lennoista, uusista kohteista ja muista matkatarjouksista ensimmäisenä. Osallistut myös vuoden lopussa matkalahjakortin arvontaan! Lue lisää >