Suomalaista palvelua

Suomalainen matkailun hintavertailu

Nyt haetaan
juuri löydetty
Lentotarjoukset
Uudet artikkelit
Uutiset

Matka-artikkelit > Matkavinkit > Kroatian nähtävyydet ja herkkupalat

Kroatian nähtävyydet ja herkkupalat

Kroatian parhaat nähtävyydet

Dubrovnik nähtävyydet
Split nähtävyydet
Pula nähtävyydet

Adrianmeren rannalla sijaitseva kuvankaunis Kroatia jakautuu kolmeen alueeseen: saaristoiseen rannikkoon, sisämaan alavaan tasankoon ja näiden väliin jäävään metsien peittämään vuoristoon. Rannikko on kuuluisa puhtaista, kristallinkirkkaista vesistään ja tuhansista kauniista saaristaan.

Kroatia onkin yksi monipuolisimmista matkailukohteista ja mikäli aikaa vain on, maata kannattaa kiertää laajemminkin. Tutuimpia kohteita ovat pääkaupunki Zagrebin lisäksi Dubrovnikin ja Splitin kaupungit sekä lukuisat saaret kuten Hvar, Krk, Korčula ja Mljet. Vähemmän tunnettuja, mutta ehdottomasti vierailun arvoisia kaupunkeja ovat niin ikään Trogir, Pula, Poreč ja Zadar.

Vertaa ja varaa halvimmat lennot Splitiin alk. 130 € Poptravelin hintavertailusta.

Dubrovnikin nähtävyydet

Adrianmeren rannalla sijaitseva Dubrovnik oli 1960- ja 1970-luvuilla yksi Euroopan suosituimmista lomakohteista. Kroatian tunnetuin kaupunki toivottaa sinut tervetulleeksi tutustumaan keskiaikaiseen kaupunginmuuriin, nauttimaan kristallinkirkkaasta merivedestä sekä kujien ja torien varsilla olevista kahviloista ja ravintoloista.

Dubrovnik on ollut jo vuodesta 1979 mukana UNESCO:n maailmanperintölistalla, ja se on todellakin paikkansa ansainnut. Vain harvassa kaupungissa on yhtä hyvin säilynyt ja samalla myös eläväinen ympäristö.

Kroatian rannikkokaupunki on tunnelmallinen kohde ympäri vuoden, mutta parhaimmillaan Dubrovnik on keväällä ja syksyllä, jolloin ilmasto on mukavan lämmin, mutta kaupunki ei huku matkailijoihin. Dubrovnik on täydellinen ranta-ja kaupunkiloma yhdistettynä.

Vertaa ja varaa lennot Dubrovnikiin alk. 130 € Poptravelin hintavertailusta.

Dubrovnik nahtavyydet

Splitin nähtävyydet

Split on Dalmatian alueen pääkaupunki. Kyseessä on moderni kaupunki, jossa on kaikkea yliopistosta ja teattereista vehreisiin puistoihin, useisiin satamiin, klubeihin, loungebaareihin ja konseptiravintoloihin. Koko vanhakaupunki on nimetty Unescon maailmanperintölistalle ja koostuu suureksi osaksi roomalaisesta keisarin palatsista.

Splitistä pääsee helposti ja edullisesti Brac-saarelle, Hvar-saarelle ja Viss-saarelle, joista ainakin yhdellä kannattaa ehdottomasti vierailla. Yhdensuuntaiset lauttamatkat maksavat 5 eurosta ylöspäin. Kannattaa myös vierailla Kroatian johtaviin jalkapallojoukkueisiin kuuluvan Hajduk Splitin kotiottelussa Poljud-stadionilla, missä saa käsityksen siitä, kuinka fanaattinen kannatus seuralla Dalmatiassa on.

Splitin kyljessä olevasta Salonan historiallisesta kaupungista löytyy 100-luvulta peräisin olevan jättimäisen amfiteatterin lisäksi raunioita, joiden uskotaan olevan peräisin ajalta ennen ajanlaskumme alkua. Todellista aktiivilomaa etsivän kannattaa suunnata vajaan tunnin ajomatkan päässä olevaan Makarskan rannikkokaupunkiin, jossa voi sukeltelun, pyöräilyn ja kalliokiipeilyn ohessa kavuta vaikkapa Mt. Biokovolle, jonka korkein huippu yltää yli 1700 metrin korkeuteen.

Vertaa ja varaa lennot Splitiin alk. 130 € Poptravelin hintavertailusta.

Split nahtavyydet

Pulan nähtävyydet

Pulan sijainti Istrian niemimaalla, aivan Italian rajan tuntumassa, on jättänyt jälkensä alueelle niin, että sitä kutsutaan jopa Italiaksi pienoiskoossa.

Pula on suosittu matkakohde koko kesäkauden eli huhtikuun loppupuolelta lokakuulle, ja erittäin vilkas lomakaupunki se on heinä- ja elokuussa. Pulassa viihtyvät lähes kaikki, ja sinne on hyvä suunnata erilaisten porukoiden, pariskuntien ja yksinäisten seikkailijoiden. Pulan lähellä sijaitsevalle Punta Verudelan niemimaalle matkustavat mieluiten perheet kuumimpien kesäkuukausien aikaan, ja Pulan kaupungissa viihtyvät etenkin ne, jotka haluavat nauttia kesäkauden monista hyvistä tapahtumista ja tutustua kunnolla tähän 60 000 asukkaan kaupunkiin.

Pulassa parhaan ajanvietemahdollisuuden tarjoavat lukuisat risteilyt ja veneretket, joille lähdetään lähellä sekä amfiteatteria että vanhaakaupunkia olevasta satamasta. Eniten risteilymahdollisuuksia on marsalkka Titon mukaan nimetyn puiston vieressä, ja mahdollisuuksia on melkoisesti. Sieltä voi lähteä esimerkiksi Titon rentoutumispaikalle Brijunin saarille, jonne hän kutsui esimerkiksi elokuvamaailman legendoja elokuvafestivaalien aikaan. Se on yksi Välimeren hienoimpia paikkoja, ja siellä voi viettää myös pidempiä aikoja.

Vertaa ja varaa lennot Pulaan alk. 169 € Poptravelin hintavertailusta.

Matka-artikkelit > Matkavinkit > Kroatian nähtävyydet ja herkkupalat

Lentojen hintavertailu

Lähtö
Paluu
Lähtö
Paluu

Lapsia (0-17v.)

Tilaa uutiskirje - voit voittaa 200 €

Tilaa uutiskirjeemme ja saat tietää alennushintaisista lennoista, uusista kohteista ja muista matkatarjouksista ensimmäisenä. Osallistut myös vuoden lopussa matkalahjakortin arvontaan! Lue lisää >

My Newsletter