Suomalaista palvelua
Nyt haetaan
juuri löydetty
Lentotarjoukset
Uudet artikkelit
Uutiset

Matka-artikkelit > Matkavinkit > Joulunajan parhaat tapahtumat Helsingissä

Joulunajan parhaat tapahtumat Helsingissä

Aleksanterinkadun joulukatu

Helsingin joulukausi alkaa virallisesti, kun Aleksanterinkadulle sytytetään jouluvalot marraskuun lopussa. Joulunalusaikaan kaupungin kaduilla ja kortteleissa käy kuhina, kun joulumyyjäiset houkuttelevat paikalle väkeä.

Joulun tunnelmasta nautitaan joulukonserteissa ympäri kaupunkia, joita on useita sekä kirkoissa että konserttisaleissa. Joulukausi päättyy ja uusi vuosi alkaa iloisilla uuden vuoden vastaanottajaisilla Kansalaistorilla ja Töölönlahden alueella.

Aleksanterinkadun joulukatu
Joulumarkkinat Helsingissä
Talvisirkus Muisti
Lucian päivä Helsingissä
Joulumusiikkia Helsingissä

Aleksanterinkadun joulukatu

Monen suomalaisen odottama tapahtuma on Aleksanterinkadun jouluvalojen sytyttäminen. Tänä vuonna 2016 Aleksanterinkadun jouluvalot sytytetään sunnuntaina 20. marraskuuta valaisemaan perinteikäistä Helsingin pääkatua. Ensimmäisen kerran valot sytytettiin vuonna 1949 kadunvarren kauppiaiden toimesta, jotka halusivat tuoda valoa ja toivoa sodasta toipuville kaupunkilaisille. Vuosien saatossa tapahtumasta on muodostunut tärkeä perinne, joka aloittaa joulukauden.

Lennot Helsinkiin 47,00 € Poptravelin hintavertailusta.

Aleksanterinkadun joulukatutapahtuma alkaa klo 14.00 Senaatintorilla hyväntekeväisyysjärjestöjen Hyvän tahdon torilla, jonka kojuista voi ostaa mukaansa jouluisia herkkuja, kuten glögiä ja leivonnaisia.

Valojen sytyttyä jouluparaati aloittaa matkansa ydinkeskustan halki jakaen joulumieltä Aleksanterinkadun, Mannerheimintien ja Pohjoisesplanadin varrelle kerääntyneelle yleisölle.

Joulumarkkinat Helsingissä

Helsingissä järjestetään lukuisia kutkuttavia, jouluisia, kotoisia, kuhisevia ja tyylikkäitä joulumarkkinoita. On mistä valita ja jokaiseen makuun löytyy varmasti oma joulumarkkina!

Helsingin joulumyyjäisiä löytyy useita ja tunnetuimmat ovat:
Tuomaan markkinat Senaatintorilla 3.-22. joulukuuta
Naisten Joulumessut Wanhassa Satamassa 2.-6. joulukuuta
Ornamon designjoulumyyjäiset Kaapelitehtaan Merikaapelihallissa 2.-4. joulukuuta.

Jo perinteeksi muodostunut saksalaistyylinen Joulumaailma löytyy taas Helsingin keskustasta Kolmen Sepän aukiolta, Kaivopihalta ja Vanhan ylioppilastalon ympäristöstä. Helsingin Joulumaailma on auki 3.– 23.12. ja 27.12.2016– 7.1.2017. Joulumaailman iloisessa ihmisvilinässä voit tehdä ostoksia, nauttia jouluisia herkkuja ja tavata joulupukin!

Helsingin keskustasta hieman sivussa, Ruoholahdessa, järjestetään nyt kolmatta kertaa Kaapelin joulu. Kaapelin joulu on avoinna yleisölle Merikaapelihallissa kahtena viikonloppuna 9.-11. sekä 16.-18. joulukuuta. Tänä vuonna paikan päällä on noin 200 myyjää viikonloppua kohden. Paikan päälle kannattaa saapua molempina viikonloppuina, sillä puolet myyjistä vaihtuvat toiselle viikonlopulle. Tarjolla on monipuolista ohjelmaa, työpajoja, supersuosittu bingo unohtamatta itse joulupukkia. Yleisöllä on tapahtumaan vapaa pääsy. Kaapelin joulu Ruoholahti

Uutta muotoilua, innovatiivisia ideoita ja nuorten taiteilijoiden näkemyksiä voi puolestaan ihailla ja ostaa Korjaamon joulumarkkinoilla, jotka tänäkin vuonna pidetään kahtena viikonloppuna 26.-27. marraskuuta ja 10.-11. joulukuuta.

Talvisirkus Muisti

Hurjaa suosiotaan jatkaa tyylikäs ja aina yhtä tasokas Tanssiteatteri Hurjaruuth. Sen perinteisessä talvisirkuksessa hypätään tänä vuonna muistin mysteerien kimppuun. Koko perheen lämminhenkinen Talvisirkus Muisti sai ensi-iltansa 3. marraskuuta, jolloin Kaapelitehtaan Pannuhalli täytyy musiikista, sirkuksesta, videotaiteesta ja tanssista. Talvisirkuksen esitykset jatkuvat 8. tammikuuta 2017 saakka.

Talvisirkus Hurjaruuth Muisti

Lucian päivä Helsingissä

Joulukuun 13. päivänä talven pimeyteen tuo valoa Lucia kulkueineen. Lucia-neito kruunataan kynttiläseppeleellä Helsingin Tuomiokirkossa, minkä jälkeen hän laskeutuu kirkon portaat Senaatintorille. Valon kulkue lähtee Senaatintorilta ja etenee Aleksanterinkatua pitkin, minkä varrelta löytyvät parhaat paikat ihailla Lucian, tonttujen, hevosten ja näyttävien museoautojen menoa.

Joulumusiikkia Helsingissä

Joulun alla Helsingin kirkoissa ja konserttisaleissa raikaa joulun kauneimmat laulut ja konsertit. Paras tapa laskeutua joulun viettoon ja saa rauha mielelle on istua kuuntelemaan joulun perinteisimpiä joululauluja Ylioppilaskunnan laulajien ja Cantores Minoresin joulukonserteissa.

Lähde: Visit Helsinki

Matka-artikkelit > Matkavinkit > Joulunajan parhaat tapahtumat Helsingissä

Lentojen hintavertailu

Lähtö
Paluu
Lähtö
Paluu

Lapsia (0-17v.)

Tilaa uutiskirje - voit voittaa 500 €

Tilaa uutiskirjeemme ja saat tietää alennushintaisista lennoista, uusista kohteista ja muista matkatarjouksista ensimmäisenä. Osallistut myös vuoden lopussa matkalahjakortin arvontaan! Lue lisää >