Suomalainen matkailun hintavertailu

Nyt haetaan
juuri löydetty
Lentotarjoukset
Uudet artikkelit
Uutiset

Matka-artikkelit > Matkavinkit > Italian Cinque Terre - pala kauneinta Italiaa

Italian Cinque Terre - pala kauneinta Italiaa

Cinque Terra Italia lennot ja hotelli

Cinque Terre eli viisi kylää, Riomaggiore, Manarola, Corniglio, Vernazza ja Monterosso al Mare, sijaitsee Ligurian rannikolla Italiassa jylhän kallioisen rannikon suojassa. Upeimmillaan nämä postikorttimaisemat kokee patikoimalla kylästä kylään, jolloin vuoren rinteiltä avautuu upeat maisemat koko matkalta.

Cinque Terre soveltuu mainiosti rantakohteeksi, vaikka jyrkkien kallioiden muodostamasta rannikosta ei sitä ensimmäisenä uskoisi. Kyliin piilotetut uimarannat ovat kuitenkin mainioita paikkoja virkistäytyä vilvoittavassa Välimeressä. Kesä on pitkä ja aurinkoinen.

Syksy ja kevät ovat mainioita ajankohtia matkustaa idylliseen Cinque Terreen lempeän lämmön ja rauhallisen ilmapiirin takia.

Lennot Genovaan 122 € Poptravelin hintavertailusta.

Cinque Terre - pala kauneinta Italiaa

Pohjois-Italiassa, Välimeren rannikolla sijaitseva Cinque Terre on viidestä kylästä, Riomaggiore, Manarola, Corniglio, Vernazza ja Monterosso al Mare, koostuva alue, jonka erikoinen arkkitehtuuri ja upeat maisemat kiehtovat matkailijoita. Alue on välttynyt edelleen massaturismilta sosiaalisen mediasta huolimatta.

Värikkäät talot ovat monelle matkailijalle ensimmäinen asia, joka tulee mieleen Cinque Terrestä. Aivan rannikolla, Välimeren kuohujen vieressä nousevat pienet kerrostalot näyttävät varsin vaikuttavilta sinistä taivasta vasten luoden postikorttimaiseman, joka palkitsee Cinque Terrelle suunnanneen matkailijan.

Jokainen kylä on omanlaisensa. Satama on kaikille tärkeä ja meri, josta on aina saatu toimeentulo. Viiniviljelmiltä on tullut juoma ja pientä lisätuloa. Etelään antavilla pengerviljelmillä kypsyvät vermentino-rypäleet, joista valmistuu Cinque Terren DOC-valkoviini, Denominazione di Origine Controllata. Se on kuivaa, raikasta.

Lennot Genovaan 122 € Poptravelin hintavertailusta.

Kalastus, merenkäynti ja kova työ viljelmillä ovat muokanneet seudun ihmisistä mutkattomia, italialaisittain jopa jäyhiä. Siinä onkin osa alueen viehätystä.

Jylhät rannat, rosokalliot ja alueen viinit ovat innoittaneet kirjailijoita, kuten Dantea, Boccacciota ja Charles Dickensiä. Tommy Tabermanin romaanin Vernazzan valot rakkaustarina sijoittuu tänne.

Cinque Terra patikointitaivas

Cinque Terren viittä kaupunkia pääsee tuntemaan parhaiten patikoimalla kylästä toiseen joko päiväpatikoiden tai haukkaamalla monta kylää kerralla.

Matka voi alkaa vaikka eteläisimmästä Riomaggioresta päätyen pohjoisimpaan Monterosso al Mareen. Reitti ei ole kuitenkaan mikään leppoisa kävelyretki, sillä siitä pitää huolen suuret korkeuserot. Maisemat ovat kuitenkin niin lumoavan kauniit, että kaikille luonnossa liikkuville voi reittiä suositella.

Alueen kauneudesta ja ainutlaatuisuudesta kertoo parhaiten valinta Unescon suojelukohteisiin yhdessä Portoveneren kaupungin ja sen edustalla olevien Palmarian, Tinon ja Tinetton saarien kanssa.

Miten matkustetaan Cinque Terreen?

Cinque Terreen matkustettaessa lähimmät lentokentät ovat Genova, josta on runsaan tunnin matka Cinque Terreen. Muita vaihtoehtoja ovat Milano, Firenze tai Bologna. Ainoastaan Milanoon löytyy suorat lennot näistä vaihtoehdoista tällä hetkellä.

Lennot Milanoon 125 € Poptravelin hintavertailusta.

Lentokentältä voi vuokrata auton ja ajaa Cinque Terren alueelle tai vaihtoehtoisesti mennä esim. junalla.

Katso halvimmat ja parhaat lennot Poptravelin hintavertailusta Cinque Terren alueelle.

Matka-artikkelit > Matkavinkit > Italian Cinque Terre - pala kauneinta Italiaa

Lentojen hintavertailu

Lähtö
Paluu
Lähtö
Paluu

Lapsia (0-17v.)

Tilaa uutiskirje - voit voittaa 200 €

Tilaa uutiskirjeemme ja saat tietää alennushintaisista lennoista, uusista kohteista ja muista matkatarjouksista ensimmäisenä. Osallistut myös vuoden lopussa matkalahjakortin arvontaan! Lue lisää >

My Newsletter