Suomalaista palvelua

Suomalainen matkailun hintavertailu

Nyt haetaan
juuri löydetty
Lentotarjoukset
Uudet artikkelit
Uutiset

Matka-artikkelit > Matkavinkit > Alberobello - Italian ihanin kylä keskellä Pugliaa

Alberobello - Italian ihanin kylä keskellä Pugliaa

Alberobello Italian Pugliassa

Smurffikylä keskellä Etelä-Italian viinitarhoja ja sykkivää tempperamenttia. Taatusti Italian ihanin kylä ja mieleenpainuvin!

Alberobello on maailmanlaajuisesti tunnettu tornimaisesti katetuista, pyöreistä vitivalkoisista rakennuksista, joita kutsutaan nimellä trulli - yksikössä italian kielellä trullo.

Smurffimaiset talot on rakennettu ilman laastia latomalla kalkkikiven kappaleita kivimuurien tapaan. Tämä rakennustapa on tunnettu esihistorialliselta ajalta asti, ja Alberobellon seudulla sitä käytetään edelleen.

Lennot Roomaan 111 € -> varaa tästä!

Nämä valloittavat, ihanat ja syötävän söpöt rakennukset ovat päässeet jopa Unescon maailmanperintöluetteloon.

Italia Alberobello trullitalo

Alberobellon trullitaloilla on pitkät perinteet, ja niitä kerrotaan olleen kylässä jo 1300-luvulla. Trullien historiasta on lukuisia eri teorioita, joista yksi liittyy veronkiertoon. Legenda kertoo, että veroja välttääkseen paikalliset rakensivat taloja, jotka he voisivat tarvittaessa purkaa nopeasti. Historioitsijat uskovat kuitenkin rakentamiseen liittyneen kalkkikiven helpon saatavuuden.

Tänä päivänä trullitalot eivät suinkaan ole pelkkiä koristeita tai nähtävyyksiä: kaupungin 10 000 asukkaasta noin 3 000 asuu edelleen trulleissa. Myös Alberobellon kirkot ovat trullitaloja.

Alberobello lento ja hotelli

Alberobello, keskellä kauneinta Pugliaa Etelä-Italiassa

Alberobello sijaitsee noin 50 kilometrin päässä Barin kaupungista, ja sinne on helppo matkustaa joko vuokra-autolla tai julkisillä kulkuvälineillä.

Lennot Napoliin 182 € -> varaa tästä!

Monet matkaajat tulevat tänne vain ohikulkumatkalle, mutta on erittäin suotavaa jäädä nauttimaan, yöksi jos toiseksikin, trullien kodinomaisuudesta hotellin tai bed & breakfastin muodossa.

Alberobellossa on useita majoitusvaihtoehtoja.

Ihastuttaviin trullitaloihin pääsee tutustumaan ja kurkistamaaan myös vierailemalla niissä toimivissa myymälöissä ja ravintoloissa.

Alberobello Italia Puglia

Matka-artikkelit > Matkavinkit > Alberobello - Italian ihanin kylä keskellä Pugliaa

Lentojen hintavertailu

Lähtö
Paluu
Lähtö
Paluu

Lapsia (0-17v.)

Tilaa uutiskirje - voit voittaa 200 €

Tilaa uutiskirjeemme ja saat tietää alennushintaisista lennoista, uusista kohteista ja muista matkatarjouksista ensimmäisenä. Osallistut myös vuoden lopussa matkalahjakortin arvontaan! Lue lisää >

My Newsletter