Suomalainen matkailun hintavertailu

Nyt haetaan
juuri löydetty
Lentotarjoukset
Uudet artikkelit
Uutiset

Matka-artikkelit > Matkavinkit > Pantelleria-saari on Italian jalokivi

Pantelleria-saari on Italian jalokivi

Pantelleria Italia lennot

Pantelleria on Välimeren musta helmi, turistimassojen ulottumattomissa, pieni pläntti Sisilian alapuolella. Pantelleria saari italialainen suuri salaisuus! Se sijaitsee Italian Sardinian alapuolella ja sen maagisuuden ovat tienneet jo silmäätekevät vuosisadan alussa.

Saarella on kuvattu suosittu elokuva A Bigger Splash, pääosissa Tilda Swinton and Ralph Fiennes.

Pantelleria-saari on kuuluisuuksien piilopaikka

Pantelleria saarella pitävät kesähuviloitaan mm. Giorgio Armani and Luca Zingarelli (alias Inspector Montalbano).

Musta Helmi Pantelleria ei ole turistimassojen pilaama juurikin siitä syystä, että siellä ei perinteisiä valkohiekkaisia rantoja ole. Uimaan hypitään kalliolta ja kiviltä rannoilta.

Itse asiassa saaren ainoa ranta on sisämaassa ja sekin on mutainen. Jos tämä ei kuulosta kovin houkuttelevalta, niin kannattaa harkita uudelleen. Sisämaan järvi on sydämen muotoinen turkoosin syvänsininen vulkaaninen kraateri, jonka pitää elossa sadevedet ja lämpimät lähteet. Järven nimikin on taivaallinen Specchio di Venere "Mirror of Venus".

Pantellerialla nähtävyyksiä ja tekemistä

Pantelleria saarelta löytyy luonnon oma sauna. Se on luola ja sijaitsee Grande vuoren kupeessa, joka on saaren korkein kohta ja nousee jopa 900 metrin korkeuteen.

Pantelleria-saarella kannattaa vuokrata mopo tai pyörä ja ajella ympäri saarta ja nauttia paikallista viiniä ja kierrellä Pantelleria kaupungissa sijaitsevia ihania ruokaravintoloita sekä kauppoja.

Pitkin saarta löytyy unelmaisia salarantoja, joissa voi uida rauhassa ja nauttia kauniista maisemista ja auringon lämmöstä.

Kivikkoista rantaviivaa pitkin löytyy useita luonnon omia uima-altaita, kun aallot tuovat veden kivien väliin ja vesi lämpenee huimiin lukemiin. Näissä poukamoissa pääsee nauttimaan aitoa luonnonvoimaa terapeuttisesti.

Lennot Pantelleria saarelle

Lennot Pantelleria saarelle löytyy Poptravelin hintavertailusta. Helsingistä päässe yhdellä koneenvaihdolla esim. Rooman kautta Pantelleriaan. Italiasta lennetään useista kaupungeista suoraan Pantelleria saarelle. Lennot ovat sesonkioperoivia.

Sisiliasta Trapanin kaupungista pääsee kuitenkin vuoden ympäri laivalla Pantelleriaan.

Matka-artikkelit > Matkavinkit > Pantelleria-saari on Italian jalokivi

Lentojen hintavertailu

Lähtö
Paluu
Lähtö
Paluu

Lapsia (0-17v.)

Tilaa uutiskirje - voit voittaa 200 €

Tilaa uutiskirjeemme ja saat tietää alennushintaisista lennoista, uusista kohteista ja muista matkatarjouksista ensimmäisenä. Osallistut myös vuoden lopussa matkalahjakortin arvontaan! Lue lisää >

My Newsletter