Suomalaista palvelua

Suomalainen matkailun hintavertailu

Nyt haetaan
juuri löydetty
Lentotarjoukset
Uudet artikkelit
Uutiset

Matka-artikkelit > Matkavinkit > Euroopan 9 parasta joulutoria

Euroopan 9 parasta joulutoria

Euroopan parhaat joulumarkkinat

Joulumarkkinat inspiroivat ihmisiä ympäri maailman tunnelmalliseen joulunviettoon, Euroopassa joulumarkkinat ovat vertaansa vailla. Maan kulttuuri maustaa joulumarkkinaansa juuri sopivasti jokaisessa erikseen ja niissä kaikissa pääsee maistamaan, haistamaan ja tunnelmoimaan juuri sen maan tapaa nauttia joulun ajasta.

The Telegraph listasi taannoin Euroopan parhaat joulumarkkinat ja listalta löytyy jopa kaksi meille tuttua paikkaa neljänneltä ja viidenneltä sijalta.

1. Italia, Christmas Market in Arco Lake Garda

Joulumarkkinat keskiajan vanhassa kaupungissa Arcossa sekoittaa pohjoisen tradition ja perinteisen italialaisen elämäntyylin tyylikkäästi. Näillä markkinoilla pääset juhlatunnelmaan pienten puisten myyntikojujen keskellä ja useiden jouluesitysten, joita on tarjolla niin perheille kuin kaikille muillekin. Markkinoilla on lapsille ja lapsenmielisille tarjolla pieni maatila kotielämineen, poniajelua ja joulujuna, jolla pääsee ajelulle. Aikuisille on paljon tarjottavaa joulukonserttien ja ilmaisten opastettujen kierrosten kera. Joulukuun 7. päivänä joulumarkkinoilla on upea ilotulitus, joka lähetetään linnasta ja se valaisee upeasti koko markkina-alueen.

Arco Christmas Market auki n. 20.11. - 6.1. (pe, la, su 10-19)
Joulumarkkinoiden omat sivut pääset lukemaan tästä englanniksi.

Italia Arco joulutori Lake Garda

Halvat lennot Milanoon Poptravelin hintavertailusta alk. 122 € ja parhaat hotelliit Milanoon ja Arco Christmas joulumarkkinoille saat tästä.

2. Englanti, Manchester

Birmingham on Britanniassa erittäin kuuluisa joulumarkkinoistaan, mutta ehkäpä tällä kertaa harkitsisit Manchesterin joulumarkkinoita. Onhan ne maan suurimmat joulumarkkinat - siellä on yli 300 kojua ja niin kansainvälinen tunnelma, että ei toisesta väliä. Suunnaton määrä maailman makuja ympäri pallon on esillä, kansainvälinen tunnelma, juhlahumua, korutaiteilijoita, vaatesuunnittelijoita - joulumarkkinoilta löytyy ihan mitä vaan.

Manchesterin joulumarkkinat ovat auki n. 14.11. - 21.12. - kts. aukioloajat tästä.
Joulumarkkinoiden omat sivut pääset lukemaan tästä englanniksi.

Halvat lennot Manchesteriin alk. 155 € ja parhaat hotelliit Manchesteriin ja Manchesterin joulumarkkinoille saat tästä.

3. Belgia, Winter Wonders, Brysseli

Brysselin odotetuin joulumarkkina on ehdottomasti Winter Wonders Brysselissä. Sen kuuluisa valo- ja äänispektaakkeli on vertaansa vailla vuosittain. Jos hauskanpito, hulluttelu ja mahtavat juhlakulkueet ovat sinun "pala kakkua", niin mene ehdottomasti käymään Brysselissä joulumarkkina-aikaan.

Brysselin Winter Wonders joulumarkkinat ovat auki n. 27.11. - 3.1.
Joulumarkkinoiden omat sivut pääset lukemaan tästä englanniksi.

Joulutori Brysseli Winter Wonders

Halvat lennot Brysseliin alk. 122 € saat tästä ja parhaat hotelliit Brysseliin ja Brysselin Winter Wonders- joulumarkkinoille saat tästä.

4. Suomi, Tuomaan joulumarkkinat, Helsinki, Senaatintori

Torikortteleilla on ollut ilo ja kunnia lähteä tuottamaan ja kehittämään Tuomaan markkinoita. Tuomaan markkinoilta löytyy niin perinteisiä joululahjoja villasukista kynttilöihin kuin modernimpaa paketoitavaa tekstiileistä koruihin. Torille saapuvat myös kirjakauppa ja joulukukkapuoti sekä lukuisat ruokaherkkuja tarjoavat toimijat. Toimijoista reilu 100 sijoittuu aluetta reunustavalle Lahjakujalle ja 30 markkinoiden keskelle Ruokapihalle. Ruokapihalta löytyy kahvila sekä ravintola, joiden yhteydessä voi lämmitellä käsiään glögi- tai kaakaomukin ympärillä ja nauttia monenlaisia jouluisia herkkuja. Verrattuna kanssakilpailijoihinsa maailmalla, Tuomaan Markkinat ovat harmittavan lyhyen ajan pystyssä ja olemassa

Tuomaan markkinat Helsinki

Helsingin jouluiset Tuomaan markkinat Senaatintorilla ovat auki 4.12. - 22.12.
Joulumarkkinoiden omat sivut pääset lukemaan tästä.

Halvat lennot Helsinkiin alk. 55 € saat tästä ja parhaat hotelliit Helsinkiin saat tästä.

5. Suomi, Tampereen joulutori, keskustori

Telegraphin listalle pääsi toinenkin joulumarkkina Suomesta - Tampereen joulutori eli jos pääkaupungin joulutori tuntuu liian tungosmaiselta, mene tutustumaan toiseen mahtavaan joulutorimaisemaan Tampereelle. Näillä tunnelmallisilla joulumarkkinoilla pääset tutustumaan perinteisiin käsitöihin kuten puiset ja kankaiset pannunaluset, huopa- ja lasityöt sekä keramiikka. Myös saksalaisten ystävyyskaupunkien tuomat herkut kuten paahdetut mantelit, kastanjat, bratwurstit sekä rahkamunkit maistuvat herkullisille. Tampere Rocks!

Tampereen joulutori

Tampereen perintaiset joulumarkkinat ovat auki 2.12. - 22.12.
Joulumarkkinoiden omat sivut pääset lukemaan tästä.

Halvat lennot Tampereelle alk. 84 € saat tästä ja parhaat hotelliit Tampereelle saat tästä.

6. Ruotsi, Liseberg joulumarkkinat, Göteborg

Lisebergin huvipuistossa on mahtavat puitteet päästä juhlahumuun ja tunnelmaan. Miljoonat tuikkivat valot, upea jääshow ja Ruotsin suurin joulumarkkina on arvoisellaan paikalla. Joulupukki on luonnollisesti vastaanottamassa lapset markkinoille ja kojujen huumaavat tuoksut vetävät puoleensa kävijöitä vuosi toisensa jälkeen. Täällä pääset autenttisesti juhlimaan joulua, niinkuin se tehtiin 30-luvulla. Huikea taidonnäyte ruotsalaisilta, alan parhaimmilta.

Goteborg Liseberg joulutori

Lisebergin joulumarkkinat ovat auki 20.11.-30.12. Päivittäin 2.12. lähtien, paitsi suljettuna 7.12., 14.12., 24.-25.12.
Joulumarkkinoiden omat sivut pääset lukemaan tästä englanniksi.

Halvat lennot Göteborgiin alk. 97 € ja parhaat hotelliit Göteborgiin ja Göteborgin Liseberg-joulumarkkinoille saat tästä.

7. Ranska, Pariisi, Champs-Elyses

Joulu Pariisissa saattaa kuulostaa kliseeltä, mutta Pariisi on rakastettu jouluna ja syystä! Kävele pitkin Champs-Elysetä 14.11.-4.1. ja löydät 160 chalet-tyyppistä myyntikojua täynnä mitä ihanimpia jouluasioita ruuasta käsitöihin. Tämä Champs-Elysee valoshow kannattaa nähdä!

Pariisin joulumarkkinat ovat auki marraskuun loppusta - 4.1.
Joulumarkkinoiden omat sivut pääset lukemaan tästä englanniksi.Halvat lennot Pariisiin alk. 75 € ja parhaat hotelliit Pariisiin ja Pariisin Champs-Elysee joulumarkkinoille saat tästä.

8. Sveitsi, Montreaux

Genevejärven tuntumassa järjestettävä Montreaux joulumarkkinat ovat aivan mahtava valoshow. Puoli miljoonaa kävijää ja tottakai joulupukki - Lapista asti! Yli 150 valaistua chalet-tyyyppistä myyntikojua pitää huolen, että kukaan vierailijoista ei pääse pitkästymään. Todellinen kokemus tulee kuitenkin esiintyvistä taiteiljoista, jotka soittavat pitkin iltaa ja yötä. Markkinat on järjestetty jo 20 vuoden ajan.

Montraux sijaitsee vain tunnin ajomatkan päässä kuvankauniista Genevestä. Ajomatka Genevejärveä myöten Genevestä Motreauxiin on unohtumaton elämys!!

Montreaux joulutori

Montreauxin joulumarkkinat ovat auki 20.11. - 24.12..
Joulumarkkinoiden omat sivut pääset lukemaan tästä englanniksi.

Halvat lennot Geneveen alk. 142 € ja parhaat hotelliit Montreauxiin ja Montreauxin joulumarkkinoille saat tästä.

9. Tanska, Kööpenhamina

Jo 23. kerran järjestetään Kööpenhaminan sydämessä, Tivolissa, joulumarkkinat, jotka ovat kööpenhaminalaisten suuressa suosiossa ja lähellä sydäntä. Joulumarkkinat ovat vertaansa vailla jo puitteidenkin osalta - Tivolin konserttisali balettiesiteyksineen ja Tivolin kaikki huvittelulaitteet perheen pienimmillekin. Täältäkin löytyy luonnollisesti joulupukki - Lapista saakka, ehkäpä Rovaniemeltä. Kööpehaminahan sai juuri taannoin kunnian olla erään tutkimuksen mukaan maailman terveellisin kaupunki onnellisten asukkaiden johdosta - onneksi olkoon kööpenhaminalaisille kaikista näistä kärkilistauksista.

Kööpenhaminan Tivoli joulumarkkinat

Kööpenhaminan Tivoli-joulumarkkinat ovat auki 14.11. - 3.1..
Joulumarkkinoiden omat sivut pääset lukemaan tästä englanniksi.

Halvat lennot Kööpenhaminaan alk. 75 € ja parhaat hotelliit Kööpenhaminaan ja Kööpenhaminan Tivoli-joulumarkkinoille saat tästä.

Matka-artikkelit > Matkavinkit > Euroopan 9 parasta joulutoria

Lentojen hintavertailu

Lähtö
Paluu
Lähtö
Paluu

Lapsia (0-17v.)

Tilaa uutiskirje - voit voittaa 200 €

Tilaa uutiskirjeemme ja saat tietää alennushintaisista lennoista, uusista kohteista ja muista matkatarjouksista ensimmäisenä. Osallistut myös vuoden lopussa matkalahjakortin arvontaan! Lue lisää >

My Newsletter