Suomalaista palvelua

Suomalainen matkailun hintavertailu

Nyt haetaan
juuri löydetty
Lentotarjoukset
Uudet artikkelit
Uutiset

Matka-artikkelit > Luonto- ja kulttuurimatkat > Visit Tuusulanjärvi - koe ja näe Tuusulanjärvi

Visit Tuusulanjärvi - koe ja näe Tuusulanjärvi

Tuusulanjarvi suppailu

Tuusulanjärvi sijaitsee vain 35 km päässä Helsingistä ja tarjoaa loistavia elämyksiä ympäri vuoden. Tuusulanjärven rannoille syntyi noin sata vuotta sitten ainutlaatuinen taitelijayhteisö, jolla oli aivan erityinen sija suomalaisuuden tarinan synnyssä.

Kirsikkanan kakussa jokavuotinen, loistavan Pekka Kuusiston ideoima Our Festival, Meidän Festivaali.

Lennot Helsinkiin 57 € Poptravelin hintavertailusta!

Visit Lake Tuusula tarjoaa tänä kesänä ensi kertaa hop on hop off -bussin 15.5.-31.8.2018. Visit Lake Tuusula bussi kuljettaa kätevästi Tuusulanjärven nähtävyyksiin.

Reitti kulkee alueen monien museoiden ja majoituskohteiden ohi. Reitin varrella on 21 pysäkkiä, jotka on merkitty bussin nimellä (Visit Lake Tuusula bus). Lippu on voimassa koko päivän ja voit nousta bussiin tai jäädä pois kyydistä niin monesti kuin haluat hop on hop off -tyylisesti. Koko kierros kestää n. 1,5 tuntia.

Tuusulanjärven alue tarjoaa hienot harrastusmahdollisuudet niin kesällä kuin talvellakin. Silmiähivelevän kauniit maisemat ja erinomainen pyörätie houkuttelevat tuhansia ihmisiä n. 24 km kierrokselle järven ympäri pyörällä, rullaluistimilla, suksilla tai kävellen. Reitti on helppo kulkea kartan tai älypuhelimelle ladattavan sovelluksen ääniohjeiden avulla.

Järven ympäristössä on useita levähdyspaikkoja, kuten Sarvikallio, josta näkee taiteilijayhteisöäkin inspiroineen komean kansallismaiseman.

Tuusulanjärven kulttuuritarjonta

Tänä päivänä kansallisromanttiset taitelijakodit vievät kävijänsä aitoihin tunnelmiin, joissa synnytettiin se kansallistunne, joka inspiroi ja johdatteli kansakunnan itsenäistymiseen 1917.

Tuusulanjärven alue on täydellinen retkikohde, sillä pieneltä alueelta löytyy runsaasti nähtävää ja koettavaa.

Villa Kokkonen

Elina Viitaila ja Antti A. Pesonen pitävät huolta Villa Kokkosen kiinteistöstä vuoden jokaisena päivänä. He esittelevät taiteilijakotia ympäri vuoden yksittäisille kävijöille ja ryhmille Alvar Aallon ja Jean Sibeliuksen jalanjäljissä.

Tuusulanjärven taiteilijayhteisön nuorin talo on Alvar Aallon suunnittelema koti,jossa säveltäjä Joonas Kokkonen asui 1969-1996. Talo on toiminut yksityisesti ylläpidettynä Aalto-nähtävyytenä ja konserttijärjestäjänä 1.6.2009 lähtien.

www.villakokkonen.fi

Tuusulanjarvi Villa Kokkonen

Ainola

Järvenpäässä, Tuusulanjärven maisemissa sijaitseva Ainola oli säveltäjämestari Jean Sibeliuksen ja hänen perheensä koti vuodesta 1904 lähtien. Hirsistä rakennetun huvilan suunnitteli arkkitehti Lars Sonck. Etäisyys pääkaupungista tarjosi rauhan säveltäjän luomistyölle, ja lähistöllä asuvista taiteilijaperheistä koostui vilkas ystäväpiiri.

www.ainola.fi

Ainola Tuusulanjarvi

Halosenniemi

Tuusulanjärven rannalle vuonna 1902 valmistunut taidemaalari Pekka Halosen kansallisromanttinen, hirsinen erämaa-ateljee. Halosenniemi on kotimuseo, joka toimii myös taidemuseona.

Nykyisin Halosenniemi on yksi alueen komeimmista taloista. Se on entisöity alkuperäiseen, joka lumoaa rauhallisella tunnelmallaan. Museon erikoisnäyttelyt esittelevät Pekka Halosen taidetta yhdistäen sitä muiden taitelijoiden tuotantoon.

www.halosenniemi.fi

Lennot Helsinkiin 57 € Poptravelin hintavertailusta!

Halosenniemi Tuusulanjarvi

Suviranta

Suviranta on Eero ja Saimi Järnefeltin taiteilijakoti. Suviranta on avoinna touko-syyskuussa 2018 tiistaisin, torstaisin ja sunnuntaisin klo 11-15.

Opastettu kierros järjestetään talon sisätiloissa, ensimmäisessä kerroksessa sekä sään salliessa puutarhassa. Kierroksella kerrotaan talon asukkaista Eero ja Saimi Järnefeltistä sekä esitellään ateljeekodin taidetta ja esineistöä.

Suviranta

Suviranta Tuusulanjarvi

Lottamuseo

Lottamuseo tallentaa lottien historiaa ja tutkii naisten vapaaehtoista työtä osana maamme yhteiskunnallista kehitystä. Lottamuseo sijaitsee Syvärannan tilalla, keskellä Tuusulan Rantatien kauneinta kulttuurimaisemaa.

Kaunis Lottamuseo valmistui vuonna 1995 paikalle, jossa sijaitsi 1920-luvulla täysihoitolaksi muutettu Syvärannan huvila ja sittemmin Lotta Svärd -järjestön lottaopisto.

www.lottamuseo.fi

Lottamuseo Tuusulanjarvi

Aleksis Kiven kuolinmökki

Kansalliskirjailijamme Aleksis Kivi vietti elämänsä viimeiset kuukaudet veljensä räätäli Albert Stenvallin perheen hoivissa Tuusulan Rantatiellä, Syvälahden torpassa. Aleksis Kiven vaatimaton kuolinmökki muistuttaa olemassaolollaan miltä Tuusulan Rantatie näytti ennen alueen huvila-asutuksen ja maineikkaan taiteilijayhteisön syntyä.

Aleksis Kiven kuolinmökin välittömässä läheisyydessä on Erkkola.

www.tuusula.fi/museot

Aleksis Kiven kuolinmokki Tuusulanjarvi

Krapin paja

Tuusulan Rantatielle Krapin pellolle on avattu uusi kulttuuritalo, Krapin paja. Avajaisia vietettiin suomalaisen kulttuurin päivänä 28.2.2017.

Tuusulan kulttuurikaramelliksi mainitussa pajassa nautitaan kulttuurista, herkuista ja elämästä. Pajassa on erilaisia musiikki- ja teatteriklubeja, tapahtumia ja poikkitaiteellisia iloitteluita yhteistyössä eri alojen taiteilijoiden ja paikallisten kulttuuritoimijoiden kanssa.

www.krapinpaja.fi/museot

Lennot Helsinkiin 57 € Poptravelin hintavertailusta!

Krapin Paja

Erkkola Taiteilijakoti

Runoilija J. H. Erkon hirsinen taiteilijakoti valmistui vuonna 1902 Tuusulan Rantatien varteen, aivan Aleksis Kiven kuolinmökin läheisyyteen. Erkko halusi asua lähellä ihailemansa kirjailijan viimeistä asuinsijaa. Hän asui Erkkolassa vajaat viisi vuotta, aina kuolemaansa saakka.

Monet Erkon runoista elävät yhä lauluiksi sävellettyinä kuten Hämeen maakuntalaulu Hämäläisten laulu, Jouluaatto (alkaa sanoin: No onkos tullut kesä) ja Kansalaislaulu (alkaa: Olet maamme armahin Suomenmaa).

www.erkkola.fi

Erkkola taiteilijakoti

Lähde: Visit Tuusulanjärvi

Järvenpään Pyöräilijät ry järjestää yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa kotimaisen triathlonkauden alkukauden huipputapahtuman Järvenpäässä Tuusulanjärven upeissa rantamaisemissa.

Trithlonkisat Tuusulanjarvella

Matka-artikkelit > Luonto- ja kulttuurimatkat > Visit Tuusulanjärvi - koe ja näe Tuusulanjärvi

Lentojen hintavertailu

Lähtö
Paluu
Lähtö
Paluu

Lapsia (0-17v.)

Tilaa uutiskirje - voit voittaa 200 €

Tilaa uutiskirjeemme ja saat tietää alennushintaisista lennoista, uusista kohteista ja muista matkatarjouksista ensimmäisenä. Osallistut myös vuoden lopussa matkalahjakortin arvontaan! Lue lisää >

My Newsletter