Suomalaista palvelua

Suomalainen matkailun hintavertailu

Nyt haetaan
juuri löydetty
Lentotarjoukset
Uudet artikkelit
Uutiset

Matka-artikkelit > Luonto- ja kulttuurimatkat > Santiago de Compostelan pyhiivaellusreitti on uskomaton kokemus

Santiago de Compostelan pyhiivaellusreitti on uskomaton kokemus

Santiago de Compostelan pyhiinvaellusrei

Santiago de Compostelan pyhiinvaellusretki

Santiago de Compostelan vanha kaupunki ja pyhiinvaellusreitti kuuluvat Unescon maailmanperintöluetteloon.

Santiago de Compostelan pyhiinvaellusretkellä moni etsii omia henkisiä vahvuuksiaan, kohtaa itsensä hiljaisuudessa ja laskeutuu läsnäoloon.

Suorat lennot Madridiin 119 € Poptravelin hintavertailusta

Vuonna 2015 Santiagoon vei yli 260 000 kulkijan tie; yksin matkaavia, ystävyksiä, pariskuntia, ryhmiä, kokonaisia perheitä kolmessakin polvessa. Ikä ei ole rajoite vaeltamiselle, kunto ja motivaatio ratkaisevat, mutta ennen kaikkea vahva tahto.

Luoteis-Espanjassa sijaitseva Santiago de Compostela on yksi kristillisen maailman tärkeimmistä pyhiinvaelluskohteista. Santiago de Compostela ei vedä puoleensa vain synneilleen anteeksiantoa hakevia katolilaisia tai muita kristittyjä, vaan matkaan käy yhä useampi erilaisista henkilökohtaisista syistä. Toiset hakevat uusia kokemuksia ja elämyksiä, tunnustelevat elämää hiljaisuudessa omien ajatuksien keskellä, kokeilevat jaksamisensa rajoja ja moni kaipaa tilaisuutta kohdata itsensä ja löytää henkiset vahvuutensa.

Santiage de Compostela kokemuksia

Santiago de Compostelan eli camino de Santiago, matkantekoon ei tarvitse olla syytä. Sen tekee jokainen joka haluaa syyn kera tai ilman. Oli matkaan lähdön syy mikä tahansa, tie Santiagoon, camino de Santiago, ei ole mikään huviretki.

Espanjan puolella kulkeva pisin reitti on 1 600 kilometriä ja suosituimmalla, Ranskan Pyreneiltä lähtevällä reitillä on pituutta 769 kilometriä, mutta ei sitä tarvitse kerralla kävellä.

Pyhiinvaelluksen minimipituus on sata kilometriä, ja päivämatkan pituus on yleensä 15–30 kilometriä, riippuen jaksamisesta ja siitä, miten reitillä on yöpymispaikkoja. Matkalla on edettävä joka päivä, sillä majataloissa voi viipyä vain yhden yön kerrallaan.

Yksi suosittu reitti on Espanjan Leónista Santiago de Compostelaan. Matkan pituudeksi tulee 330 kilometriä.

Santiage de Compostela reitti

Santiago de Compostelan kolme tärkeintä symbolia

1. Keltainen nuoli osoittaa tien Santiago de Compostelaan.

2. Simpukankuori, concha de vieira. Kaikilla pyhiinvaeltajilla on tämä simpukankuori roikkumassa jossain – kaulassa, repussa, rinkassa tai kävelysauvassa.

Suorat lennot Madridiin 119 € Poptravelin hintavertailusta

3. Keltainen rasti risteyksessä ilmoittaa, että tie ei vie sinne.

Santiage de Compostela lennot

Yöpyminen Santiago de Compostelan varrella

Majataloja pitävät yllä kunnat, seurakunnat ja yksityiset. Suurimpiin mahtuu satoja ja pienimpiin vain muutama. Yöpymishinnat ovat edulliset, halvimmat maksavat vain muutaman euron yö ja kalleimmatkin vain 12 eruoa. Hintaan sisältyy yöpyminen kerrossängyssä omassa makuupussissa, peseytymismahdollisuus, usein ulkona allas pyykinpesua varten, joskus keittomahdollisuus tai mahdollisuus ostaa aamiaista tai peräti illallistakin.

Jos olet herkkä nukkuja, kannattaa mukaan ottaa korvatulpat.

Majatalojen lisäksi suuremmilla paikkakunnilla oli myös hostelleja ja hotelleja, jos vaatimattomat yösijat eivät kiehdo enää jossain vaiheessa matkaa.

Santiago de Compostelan pyhiinvaellusretken parhaat kokemukset

Tärkeä osa pyhiinvaellusta on Pyhiinvaeltajan todistus, compostela. Sen saa, kun on kerännyt leimoja passiin vähintään 100 kilometrin matkalta ennen Santiagoa. Siinä kohtaa reissua vaeltajat usein kulkevatkin lähes jonossa kerätäkseen uskollisesti vaadittavat leimat passeihinsa.

Suorat lennot Madridiin 119 € Poptravelin hintavertailusta

Santiago de Compostelan pyhiinvaelluksen yksi parhaimmista asioista on muihin kulkijoihin tutustuminen. Englantia puhuvat olivat selvä vähemmistö, joten elekieli tai ranska/saksa ja espanja auttaa matkan varrella huomattavasti. Pienissä majataloissa ei usein puhutakaan muuta kieltä kuin espanjaa, joten muutama sana kannattaa hallita sitäkin kieltä.

Santiage de Compostela majoitus
Matkan varrella muodostuu monia tuttavuuksia. Kaikkien kanssa ei yhteistä kieltä välttämättä löydy, mutta kanssakäyminen on helppoa, koska puheenaiheet liittyivät kaikille yhteiseen aiheeseen, vaellukseen. Santiago de Compostelan pyhiinvaelluksen suurin anti on hiljaisuuden suomat ajatukset omassa päässä, laskeutuminen hetkeen, aivojen lepo, komeat maisemat ja itseensä tutustuminen.

Matka-artikkelit > Luonto- ja kulttuurimatkat > Santiago de Compostelan pyhiivaellusreitti on uskomaton kokemus

Lentojen hintavertailu

Lähtö
Paluu
Lähtö
Paluu

Lapsia (0-17v.)

Tilaa uutiskirje - voit voittaa 500 €

Tilaa uutiskirjeemme ja saat tietää alennushintaisista lennoista, uusista kohteista ja muista matkatarjouksista ensimmäisenä. Osallistut myös vuoden lopussa matkalahjakortin arvontaan! Lue lisää >