Suomalainen matkailun hintavertailu

Nyt haetaan
juuri löydetty
Lentotarjoukset
Uudet artikkelit
Uutiset

Matka-artikkelit > Luonto- ja kulttuurimatkat > Azorien vaiettu kokaiinisalaisuus tuhosi pienen Rabo de Peixe kylän

Azorien vaiettu kokaiinisalaisuus tuhosi pienen Rabo de Peixe kylän

Azorit Rabo de Peixe

Huumesalakuljettajien paniikkiratkaisu Azorien kuvankauniin rannikon edustalla tuhosi pienen kylän sukupolven ja sen vaikutukset näkyvät edelleen.

Rabo de Peixe Azoreilla on kylä, jossa tarvitaan paljon kunnianhimoa selviytyäkseen. Rabo de Peixen kylässä asuu 7.500 ihmistä. Kun miltei ainoa kylän elinkeino, kalastaminen, on saatu päätökseen, ei nuorisolle jää muuta, kuin polttaa pilveä, hengailla harmaasementtisellä satama-alueella tai unelmoida poispääsystä ja siitä, että jotain edes joskus tapahtuisi.

Nämä tosiasiat selittävätkin osaltaan sen, miksi tämä pieni kylä joutui polvilleen kesäkuussa 2001. Jotain vihdoin todella tapahtui. Ja jotain todella karmeaa.

Kokaiinia salakuljettanut laiva joutui merihätään kylän edustalla Pohjois-Atlantilla ja teki paniikkiratkaisun. Laivan ei voinut rantautua lastinsa kanssa Azoreille eikä jatkaa matkaa katkenneen maston kanssa. Miehistö piti kriisipalaverin ja teki hätäraitkaisun. He päättivät heittää laidan yli kokaiinipussukoita tuhansien kilojen edestä ja loput oli tarkoitus piilottaa Azorien pohjoisrannikon luoliin, lähelle Rabo de Peixen kylää.

Suunnitelma olisi voinut onnistua, mutta luonto puuttui peliin. Voimakas myrskytuuli kuljetti kokaiinipussukat Rabo de Peixen satamaan. Sana kiiri kulovalkean tavoin kyläläisten keskuudessa. Silminnäköijöiden mukaan aarteita kalastettiin merestä koko yön, niin nuorten kuin vanhustenkin toimesta.

Lennot Azoreille 247 € Poptravelin hintavertailusta.

Tuhansien kilojen lastista poliisi onnistui saamaan haltuunsa vain noin 400 kg. Loput kokaiinit, joka kyläläisten onnettomuudeksi oli kaiken lisäksi 80%:sta puhdasta jauhetta, jäi köyhien kyläläisten käsiin ja tuhosi suurimman osan sukupolvesta.

Kolmessa viikossa 20 ihmistä kuoli ja satoja hoidettiin yliannostuksen vuoksi sairaalassa. Azorien kokoinen saari ei ollut varautunut eikä pystynyt käsittelemään tämän kokoista katastrofia.

Rabo de Peixe - Azorien huono-onninen kylä

Tätä tuhoisaa tapahtumaa ennen kokaiinin käyttö oli ollut samanlaista, kun joka puolella muuallakin maailmaa. Satunnaiskäyttöä varakkaampien toimesta, sekä nuorten että aikuisten keskuudessa. Ongelma oli valtava tässä vaiheessa, kun kaikille oli saatavissa halpaa tai ilmaista kokaiinia ja jota käytettiin tarinan mukaan jopa leipomiseen tai kahvin maustamiseen.

Mieti tätä: tavallinen 0,33 dl lasi täynnä 80 %:sta puhdasta kokaiinia ja paikalliset kyläläiset myyvät sitä 20 euron hintaan katukaupassa. Rabo de Peixe on pieni kylä. Ihmiset asuvat täällä keskellä Atlanttia, moni työttömänä ja elämänhalunsa menettäneenä. Kyläläisillä ei ollut tietoa kokaiinin oikeasta arvosta eikä sen tuhoisuudesta tai riskeistä. Ainoa päämäärä oli tehdä edes vähän rahaa ja niin nopeasti kuin mahdollista.

Lennot Azorit
Viikkojen ajan sosiaaliviranomaiset ja lääkärit yrittivät pelastaa tilannetta valistamalla ihmisiä kokaiinin vaarallisuudesta. Lääkärit anelivat TV:ssä, että kyläläiset lopettaisivat tämän järjettömyyden. Viikkojen ajan vallitsi paniikki, kauhu ja sekasorto. Azorien kokoisella itsehallintoalueella ei ollut resursseja hoitaa tämän kokoluokan katastrofia asiallisesti.

Huumesalakuljettajien laivasta saatiin napattua kiinni ainoastaan yksi henkilö ja hänenkin onnistui karkaamaan Azorien vankilasta, pääkaupunista Ponta Delgadasta Vespan kyydissä.

Usein totuus on tarua ihmeellisempi ja se pätee myös tähän traagiseen tapahtumaan.

Rabo de Peixe ei ole toipunut katastrofista 20 vuoden jälkeenkään. Kylä on rappiotunut ja kaduilla näkee epätoivon ja toivottomuuden ihmisten silmistä.

Arvaamaton luonto ja huono tuuri pilasi Azorien Rabo de Peixe kyläläisten elämän lopullisesti.

Lissabonilainen toimittaja Nuno Mendes Publico-lehdestä epäilee, että Azorien hallinto yritti peitellä tapahtumaa, ettei se leviäisi kansainvälisiin medioihin.

Toimittajat Rebeca Queimaliños ja Macarena Lozano ovat parhaillaan tekemässä dokumenttia tästä Azorien surullisesta tapauksesta pienessä Rabo de Paixe kylässä.

Lähde: El Pais

Matka-artikkelit > Luonto- ja kulttuurimatkat > Azorien vaiettu kokaiinisalaisuus tuhosi pienen Rabo de Peixe kylän

Lentojen hintavertailu

Lähtö
Paluu
Lähtö
Paluu

Lapsia (0-17v.)

Tilaa uutiskirje - voit voittaa 200 €

Tilaa uutiskirjeemme ja saat tietää alennushintaisista lennoista, uusista kohteista ja muista matkatarjouksista ensimmäisenä. Osallistut myös vuoden lopussa matkalahjakortin arvontaan! Lue lisää >

My Newsletter