Suomalainen matkailun hintavertailu

Nyt haetaan
juuri löydetty
Lentotarjoukset
Uudet artikkelit
Uutiset

Matka-artikkelit > Luonto- ja kulttuurimatkat > Helsingin urbaanein museo Amos Rex avataan tänään

Helsingin urbaanein museo Amos Rex avataan tänään

Amos Rex museo Helsinki

Helsingin ydinkeskustan kulttuurikeskittymän uusin lisäys avataan torstaina 30. elokuuta. Amos Rexin avajaisnäyttelystä vastaa tokiolainen taiteiljakollektiivi teamLab, joka täyttää museon näyttelytilat digitaalisella taiteellaan.

Amos Rex urbaani, maailmanluokan kulttuuripläjäys, avaa ovensa yleisölle viimeinkin tänään 30.8. klo 11.00. Rakennustyö kesti 2,5 vuotta.

Lennot Helsinkiin 57 € Poptravelin hintavertailusta.

Amos Rex koostuu arkkitehtitoimisto JKMM:n suunnittelemista uusista maanalaisista näyttelytiloista, vanhaan loistoonsa entisöidystä Lasipalatsista elokuvateattereineen sekä näyttelytilojen kattona kumpuilevasta Lasipalatsin tapahtuma-aukiosta.

Taidemuseon näyttelyohjelma koostuu uusimmasta, usein teknisesti kokeilevasta nykytaiteesta, 1900-luvun modernismista ja muinaisia kulttuureja esittelevistä näyttelyistä. Amos Rex on paikka, jossa menneisyys, nykyhetki ja tulevaisuus tuottavat ainutkertaisia elämyksiä ja yllättäviä kohtaamisia.

Amos Rex tuo uusia moderneja tuulia

Kai Kartio, Amos Rexin museonjohtaja kertoo: "Amos Rexin avautuminenon yksi vuosikymmenen suurimmista tapahtumista Suomen kulttuurielämässä ja vahvistaa osaltaan Helsingin keskustan vahvaa museo- ja kulttuurikeskittymää. Uusi Amos Rex tarjoaa poikkeuksellisen hienot ja muuntautumiskykyiset tilat taiteelle.

Lasipalatsinaukiolla on pitkä historia ja keskeinen asema Helsingin kaupunkikuvassa. Uusien näyttelytilojen katto koostuu lempeästi kaartuvista kupoleista, joiden muodostamat kummut tuovat aukiolle täysin uuden identiteetin. Tavoitteena on luoda kaupunkiin uusi elävä vapaan oleskelun ja tapahtumien paikka."

Lennot Helsinkiin 57 € Poptravelin hintavertailusta.

Jan Vapaavuori ylistää Amos Rexiä

Jan Vapaavuori, Helsingin pormestari kuvailee hanketta näin: "Tämän museon toteutuksessa ei pelätty haasteita. Kunnianhimoinen suunnitelma muuttui todeksi sekä aikataulussa että budjetissa selkeän vision ja kurinalaisen toteutuksen kautta. Museo on suunniteltu elämään ajassa. Se edustaa näkemystä taiteen kohtaamisesta, jossa ihmiset eivät ole enää vain osallistujia, vaan osa teosta.

Teamlabin avajaisnäyttely tekee tämän ajatuksen todeksi hienolla tavalla. Kaupunkikuvallisesti museo on kunnianhimoinen näkemys siitä, mitä urbaani tila parhaimmillaan voi olla – luova, tekemiseen rohkaiseva, ympäristönsä haastava. Amos Rex on Helsingille fyysistä olemustaan suurempi."

Lennot Leville 57 € Poptravelin hintavertailusta.

Lähde: MyHelsinki

Matka-artikkelit > Luonto- ja kulttuurimatkat > Helsingin urbaanein museo Amos Rex avataan tänään

Lentojen hintavertailu

Lähtö
Paluu
Lähtö
Paluu

Lapsia (0-17v.)

Tilaa uutiskirje - voit voittaa 200 €

Tilaa uutiskirjeemme ja saat tietää alennushintaisista lennoista, uusista kohteista ja muista matkatarjouksista ensimmäisenä. Osallistut myös vuoden lopussa matkalahjakortin arvontaan! Lue lisää >

My Newsletter