Suomalaista palvelua

Suomalainen matkailun hintavertailu

Nyt haetaan
juuri löydetty
Lentotarjoukset
Uudet artikkelit
Uutiset

Matka-artikkelit > Luonto- ja kulttuurimatkat > Ranskan Champagne-alue on kiehtova ja mystinen

Ranskan Champagne-alue on kiehtova ja mystinen

Shampanja-sanan ympärillä vellova mystinen tarusto on vertaansa vailla. Ihmiset ympäri maailman ihailevat tätä tanssitettua kuplajuomaa ja juovat sitä elämänsä kohokohtina.

Ranskan champagne-alue

Samppanjan menestystarina sai alkunsa 1600-luvulla kun munkki Dom Perignon onnistui tekemään valkoista viiniä tummista rypäleistä. Tarina kertoo, että Dom Perignonin maistaessa ensimmäisen kerran samppanjaa, hän huudahti: ”Maistelen tähtiä!”. Dom Perignon keksi myös niin sanotun cuvée-periaatteeen, joka tarkoittaa eri tiloilta tulevien viinien sekoittamista keskenään, paremman lopputuloksen saavuttamiseksi.

Suorat lennot Pariisiin 102,00 € Poptravelin hintavertailusta!

Lopulta samppanja löi itsensä läpi Ranskan aurinkokuninkaan Ludwig XIV:n hovissa. Madame de Pompadour sanoikin: ”Shampanja on ainoa viini, jota juotuaan nainen säilyy kauniina”.

Champagne-alue Ranska

Moёt & Chandon osti oikeudet Dom Perignon -samppanjan valmistukseen Hautevillersin luostarilta 1700-luvulla.

Ranskan Champagne-alue

Pohjois-Ranskassa sijaitseva Champagne-alue on suhteellisen kompakti alue. Autoillen siihen on erittäin mukava tutustua ja eri toten helppoa. Pariisista ei ole Champagne-alueelle matkaa kuin tunnin verran.

Ranskan Champagne-alueen luonto ja maalaismaisema on suorastaan pittoreskia – maalauksellista. Viiniköynnöksiä kilometritolkulla kauniissa ranskalaisessa maisemassa kylästä toiseen.

Suorat lennot Pariisiin 102,00 € Poptravelin hintavertailusta!

Reims on Champagne-alueen suurin kaupunki ja kutakuinkin keskellä Champagne-aluetta. Reimsin ympäristöstä löytyvät kuuluisat Reimsin kalkkikivikalliot, joihin on rakennettu kilometreittäin shampanjan säilytykseen tarkoitettuja luolia. Suurin kellarikokonaisuus, yhteensä 25 km, kuuluu Veuve Clicquot’lle. Sen kellarissa on 400 korkeaa, ylöspäin kapenevaa luolaa, joista osa on jo roomalaisten ajoilta. Vanhin pulloista on peräisin 1830-luvulta.

Reimsissä asuu noin 200.000 asukasta ja se onkin alueen suurin kaupunki, täynnä historiaa ja historiallisia rakennuksia. Päänähtävyys Reimsissä voisi olla esim. Notre Damen katedraali keskellä kaupunkia, jossa on kruunattu suurin osa maan kuninkaallisista.

Reims Ranska Notre Dame katedraali

Hautvillers – sieltä kaikki alkoi, shampanja ja Dom Perignon

Champagne-alueen parhaimmistoa ovat ehdottomasti pienet kylät sen ympärillä. Näistä merkityksellisin on Hautvillers, vain pienen matkan päässä Reimsistä etelään, mistä alkoi shampanjan ja Dom Perignonin tarina.

Dom Pérignon nimitettiin Hautvillersin luostarin varainhoitajaksi 1668. Luostari oli suuntautunut viinin tuotantoon, sillä oli omia viiniviljelmiä, se keräsi kymmenyksensä paikallisten viljelijöiden rypäleinä tai viininä, ja se pyrki saamaan haltuunsa isännättömiä tai maksukyvyttömien talonpoikien viinitarhoja.

Suorat lennot Pariisiin 102,00 € Poptravelin hintavertailusta!

Hautvillersistä löytyy useita bed&breakfast-tyyppisiä majoitusmahdollisuuksia, joissa pääsee lähellä kylän tunnelmaa. Kylä on kaunis, kuin postikortti keskiaikaisella arkkitehtuurillaan pienine leipomoineen ja kujineen. Hauvillersin kylää ympäröi silmänkantamattomiin viiniviljelmiä.

Champagne-alueen pienet kylät

Champagne-aluella on lukematon määrä pieniä kyliä, joiden kauniit kivitalot ovat todistaneet shampanjan historiaa vuosisatoja. Suosi Bed&Breakfast-majoituksia – niissä saat parhaiten irti alueen autenttisuudesta.

Tästä näet eri vaihtoehtoja majoituksiin Reimsin turistitoimistosivuilta!

Épernay on ehdottomasti yksi kylistä, missä tulee vierailla kun täälläpäin maailmaa matkustelee. Dom Pérignonin (Moët & Chandon) –samppanjakellari sijaitsee täällä kuten monet muutkin samppanjatalot, joiden kellarit sijaitsevat L’Avenue de Champagne Épernayssa.

Trigny kyla Ranskan Champagne alue

Reimsin länsipuolella löytyy mm. Trigny, joka on pikkuriikkinen kylä – lähes unenomainen ja unohtumaton. Ulkopuolinen, kiireinen elämänrytmi unohtuu tällaisessa paikassa silmänräpäyksessä.

Katso tästä lisää tietoa, mitä tehdä Champagne-alueella ja missä yöpyä!

Matka-artikkelit > Luonto- ja kulttuurimatkat > Ranskan Champagne-alue on kiehtova ja mystinen

Lentojen hintavertailu

Lähtö
Paluu
Lähtö
Paluu

Lapsia (0-17v.)

Tilaa uutiskirje - voit voittaa 500 €

Tilaa uutiskirjeemme ja saat tietää alennushintaisista lennoista, uusista kohteista ja muista matkatarjouksista ensimmäisenä. Osallistut myös vuoden lopussa matkalahjakortin arvontaan! Lue lisää >