Suomalaista palvelua

Suomalainen matkailun hintavertailu

Nyt haetaan
juuri löydetty
Lentotarjoukset
Uudet artikkelit
Uutiset

Matka-artikkelit > Kulinaristi lomalla > Juomakulttuurien ABC

Juomakulttuurien ABC

Alkoholipitoinen joulujuoma

Monellako kielellä osaat tilata oluen? On noloa sopertaa baarimikolle siansaksaa ennen kuin on juonut lasillistakaan - näillä vinkeillä vältät sudenkuopat.

Kuinka juoda ulkomailla? Kun olet oluella tuttavasi kanssa, molemmat ymmärtävät, että paikalla ollaan rentoutumassa. Olut on universaali kieli. Vaikeuksia ulkomailla saattaa koitua kuitenkin vaikka oluen tilaamisesta.

Älypuhelinten aikakaudella puhelinsovellukset tuovat tähänkin ongelmaan ratkaisun: AppStoresta ladattava Pivo- sovellus (tsekiksi olut) opettaa tilaamaan oluen melkein 60 eri kielellä. Jokaisella kielellä on oma ikoninsa jotta oikean kielen löytäminen juopuneena on helpompaa. Pivo tarjoaa oikean kirjoitusasun, ääntämisen sekä paikallisten opetusvideoita.

Juomakulttuurien yleisesti hyväksytty normi on, että emäntä/isäntä kohottaa ensimmäisen maljan, ellei tehtävää ole annettu vierailevalle tähdelle. Vieraan tulee myöhemmin illallisen aikana kohottaa malja isäntäväen kunniaksi. Koskaan ei tule aloittaa juomista ennen kuin kaikkien lasit ovat täynnä ja maljat kohotettu.


Eurooppa

Espanja
Miten tilata olut: Una cerveza, por favor
Sano kippis: Salud
Huomioitavaa: Espanjassa juominen on ennen kaikkea sosiaalinen tapahtuma, joten espanjalaiset eivät juurikaan juo humaltuakseen.

Ranska
Miten tilata olut: Une biére, s'il vous plaît
Sano kippis: Santé
Huomioitavaa: Malttia annostelun kanssa - - älä milloinkaan täytä lasia yli puolen välin – alkoholi tulee nautiskella. Älä juo ennen kuin kaikille on tarjoiltu, äläkä täytä omaa lasiasi.

Italia
Miten tilata olut: Una birra, per favore
Sano kippis: Salute
Huomioitavaa: Juominen ilman ruokailua on harvinaista. Ryyppääminen on epätavallista eikä kovin arvostettua. Koktaileja ei juuri tunneta.

Portugal
Miten tilata olut: Uma cerveja, por favor
Sano kippis: Saude
Huomioitavaa: Juo pitääksesi hauskaa ja tanssi. Punaviini on yleisin juomavalinta.

Saksa
Miten tilata olut: Ein bier, bitte
Sano kippis: Prost
Huomioitavaa: Kilistä lasia kaikkien lähellä istuvien kanssa ja ota katsekontakti maljaa kohottaessa. Ei ole epäilystäkään etteivätkö saksalaiset joisi paljon – se ei kuitenkaan tarkoita vastuutonta käytöstä.

Irlanti
Miten tilata olut: Pionta Guinness, le do thoil. Englanti käy aivan yhtä hyvin.
Sano kippis: Sláinte
Huomioitavaa: ”Kierros kaikille” kulttuuri on tärkeä osa irlantilaista juoma-etikettiä. Jos olet ulkona irlantilaisten kanssa, sinulle varmasti tarjotaan juoma. Yksi seurueesta vuorollaan tilaa kaikille ja sinun odotetaan palauttavan palvelus.

Venäjä
Miten tilata olut: Дайте мне пива (daite mne piva)
Sano kippis: На здоровье (na zdorovie)
Huomioitavaa: Lonely Planetin mukaan vodka on tarkoitettu skoolaukseen, eikä siemailuun – vodka ei tule sekoittaa muihin juomiin. Miesten odotetaan juovan shotit ykkösellä alas. Tyhjiä pulloja ei jätetä pöydälle, vaan ne asetetaan aina lattialle.

Tsekki
Miten tilata olut: Pivo, prosím!
Sano kippis: Na zdraví
Huomioitavaa: Ota huolellinen katsekontakti yksilöllisesti jokaisen kanssa, kun kilistät lasia. Älä koskaan risti käsiäsi kenenkään kanssa prosessin aikana, tai tsekkiläisen taikauskon mukaan olet tuomittu seitsemäksi vuodeksi huonoon seksiin.

Tanska
Miten tilata olut: Jeg vil gerne have en øl
Sano kippis: Skål
Huomioitavaa: Säilytä katsekontakti seurueeseesi kun malja kohotetaan.

Belgia
Miten tilata olut: Een bier, alsjeblieft (hollanti), Une biére, s'il vous plaît (ranska), tai Nog een bierke alsjeblieft (flaami)
Sano kippis: Santé
Huomioitavaa: Täällä kaikki arvostavat olutta. Flaamit nostavat maljan kahdesti skoolatessaan.

Unkari
Miten tilata olut: Egy pohár sört kérek
Sano kippis: Egészségedre
Huomioitavaa: Ryyppääminen on Unkarissa melko yleistä. Tyhjä lasi täytetään hetimmiten, joten jos et halua juoda enempää, jätä lasisi puoliksi täyteen. Taikauskoisista syistä olutlaseja ei koskaan kilistetä. Palinka on suosittu, paikallinen brandy-tyyppinen juoma.

Kreikka
Miten tilata olut: άλλη μια μπύρα, παρακαλώ
Sano kippis: γεια μας (yamas)
Huomioitavaa: Vaikka kreikkalaiset kuluttavat runsaasti alkoholia, se harvoin näkyy katukuvassa.

Aasia

Turkki
Miten tilata olut: Bir bira, lütfen
Sano kippis: Şerefe
Huomioitavaa: Juo ystävien kanssa ruokaillessa lasi Rakia (leijonan maitoa), Turkin epävirallista kansallis-alkoholijuomaa. Jos olet ryhmässä, on epäkohteliasta tilata oma lasi – tilaa sen sijaan pullo koko pöytäseurueelle.

Thaimaa
Miten tilata olut: Kho beer eek kaew ka (naiset) / Kho beer eek kaew krab (miehet)
Sano kippis: Chok dee
Huomioitavaa: Olut ja viski (jota ei useimmissa paikoissa myydä laseittain, vaan pulloittain) ovat yleisimmät juomat. Tarjoilija mitä luultavimmin jatkaa lasisi täyttöä aina, kun se on puoli tyhjä. Älä juo juomaasi loppuun ellei seurueen vanhin jäsen ole valmis lähtemään. Jos täytät lasisi, huolehdi, että täytät muiden lasit ensin.

Japani
Miten tilata olut: bīru ippon kudasai
Sano kippis: Kanpai
Huomioitavaa: Älä milloinkaan täytä omaa lasiasi. Täytä vierustoverisi lasi ja odota, että hän tekee samoin.

Korea
Miten tilata olut: mayk-joo hahn-jahn joo-se-yoh
Sano kippis: Gun bae
Huomioitavaa: Yletön juominen on yleistä, mutta tiukan säännöstön mukaan. Älä koskaan täytä omaa lasiasi – täytä vanhempien/esimiesten lasit ja odota että sinulle tarjoillaan. Juodessa, osoita kunnioitusta kääntymällä poispäin ”korkeammassa asemassa” olevista. Soju, makea vodkan tyyppinen likööri, on erittäin suosittua.

Israel
Miten tilata olut: od beera akhat bevakasha
Sano kippis: l'chaim
Huomioitavaa: Skoolaukset kuuluvat yleisesti virallisempiin tapahtumiin. Viini on huomattavasti olutta suositumpi juoma. Monet nuoret nauttivat viiniä tai olutta kadulla tai puistoissa.

Pivoapp.com
Lähde: HuffingtonPost

Matka-artikkelit > Kulinaristi lomalla > Juomakulttuurien ABC

Lentojen hintavertailu

Lähtö
Paluu
Lähtö
Paluu

Lapsia (0-17v.)

Tilaa uutiskirje - voit voittaa 200 €

Tilaa uutiskirjeemme ja saat tietää alennushintaisista lennoista, uusista kohteista ja muista matkatarjouksista ensimmäisenä. Osallistut myös vuoden lopussa matkalahjakortin arvontaan! Lue lisää >

My Newsletter