Suomalaista palvelua

Suomalainen matkailun hintavertailu

Nyt haetaan
juuri löydetty
Lentotarjoukset
Uudet artikkelit
Uutiset

Matka-artikkelit > Kulinaristi lomalla > Kahvifanin TOP 5 matkakohteet

Kahvifanin TOP 5 matkakohteet

Lalibela, Etiopia

Poptravel.fi listasi viisi parasta matkakohdetta kahvin ystävälle.

Suomalaiset juovat kahvia eniten koko maailmassa, mutta harva on kuitenkaan nähnyt elävää kahvipensasta saati matkustanut sinne, missä kahvi kasvaa. Listasimme kiinnostavimmat kahvikulttuurin alueet, joille sumpinystävän kannattaa suunnata lomallaan.

Kahvilat vetävät matkailijoita puoleensa; ei ainoastaan siksi, että kupillisella espressoa aikaerorasitus on muisto vain, vaan myös siksi, että kahviloissa on mukava tarkkailla ihmisiä ja paikallista elämän menoa. Starbucksin tuttu jättilatte ei aina ole se paras vaihtoehto.

Turkki

Kuten turkkilainen sananlasku sanoo, kahvin tulee olla ”helvetin mustaa, kuolettavan vahvaa sekä makeaa kuin rakkaus.” Türk Kahvesi, turkkilainen kahvi, tosiaan tunnetaan kuvauksen mukaisena. Sitä tarjoillaan Istanbulin lukuisissa kahviloissa. Kahvi valmistetaan keittämällä pannussa hienoksi jauhetut kahvipavut, joiden annetaan laskeutua kupissa. Jos pidät erityisen vahvasta kahvista, ota mallia.

Vietnam

Vahva vietnamilainen kahvi valmistetaan kupin päälle asetettavalla filtterillä. Kahvi tarjoillaan usein makeutetun maitotiivisteen kera. Hanoista löytyy laaja valikoima kahviloita; takakujien kahvioista aina ylellisempiin paikkoihin, joissa voit istuskella päivän ja käyttää kahvilan Wi-Fiä. Vanhan korttelin Hang Hanh (kahvikatu) on monen kahvilan majapaikka. Vietnamin kuumuudessa kannattaa maistaa jääkahvia (cà phê sua ð á) ainakin kerran.

Jamaika

Yksi maailman arvokkaimmista kahvilaaduista tulee Karibialta. Jamaikalla, Kingstonin ja Port Marian kaupunkien välissä kohoavat jopa 2 300 metriä korkeat Blue Mountains -vuoret, joiden nimeä kantaa myös laadukas Jamaican Blue Mountain -kahvi. Kahvin ainutlaatuinen maku on paikallisen ilmaston ansiota: matalat lämpötilat, sumu ja sateet hidastavat kahvihedelmien kypsymistä, mikä puolestaan antaa kahville sen erityisen maun. Blue Mountainsilla sijaitsee 1700-luvun kahviplantaasin paikalle perustettu Hotel Strawberry Hill, jonka kahdestatoista huoneesta avautuvat upeat vuoristo- ja kaupunkinäkymät. Reggae-ikoni Bob Marleyn kanssa yhteistyötä tehneen levy-yhtiö Island Recordsin perustaja Chris Blackwell ihastui aikoinaan tilaan niin, että päätti ostaa sen. Siitä lähtien tunnetut muusikot, viihdetaiteilijat, muotimaailman tähdet sekä muut vaativat matkailijat ovat yöpyneet hotellissa.

Etiopia

Puhuttaessa kahvinviljelyalueista ei voi jättää mainitsematta Arabica-kahvin kotimaata: Etiopiaa. Addis Abeban läheisyydessä sijaitsevalla ylängöllä voi käydä tutustumassa villeinä kasvaviin kahvipensaisiin. Pääkaupungin kahvikultttuuri ulottuu 900-luvulle. Kahviseremoniat kodeissa ovat yleisiä ja huolella valmisteltuja. Kahvilakulttuuri tarjoaa sekä italialaista, että perinteisempää Etiopialaista tyyliä. Sumpinystävälle sopivin majoittumispaikka sijaitsee lähellä pääkaupunkia. Debre Zeyitissä, syrjässä kaupungin melusta, voi rentoutua kahvia siemaillen ja alueen viittä kraaterijärveä ihaillen.

Lähde: IL

Matka-artikkelit > Kulinaristi lomalla > Kahvifanin TOP 5 matkakohteet

Lentojen hintavertailu

Lähtö
Paluu
Lähtö
Paluu

Lapsia (0-17v.)

Tilaa uutiskirje - voit voittaa 200 €

Tilaa uutiskirjeemme ja saat tietää alennushintaisista lennoista, uusista kohteista ja muista matkatarjouksista ensimmäisenä. Osallistut myös vuoden lopussa matkalahjakortin arvontaan! Lue lisää >

My Newsletter