Suomalainen matkailun hintavertailu

Nyt haetaan
juuri löydetty
Lentotarjoukset
Uudet artikkelit
Uutiset

Matka-artikkelit > Kaupunkilomat > Trastevere on Rooman idyllisin kaupunginosa

Trastevere on Rooman idyllisin kaupunginosa

Trastevere Rooma Italia lennot

Trastevere on Rooman keskiaikainen helmi, jossa pääsee pikkukylän tunnelmaan miljoonakaupungin keskellä. Kapeat mukulakivillä päällystetyt kujat, katutaide, rönsyilevät köynöskasvit ja seesteinen tunnelma takaavat täydellisen loman.

Trastevere on tunnettu monesta hyvästä asiasta. Kaiken muun lisäksi kaupunginosalla on maine, että sieltä saa hintalaatu suhteeltaan parempia ruokia, kuin mistään muualta Roomasta.

Lennot Roomaa 121 € Poptravelin hintavertailusta!

Ravintoloita sen alueelta ei puutukaan, ja erityisen hyvin ruokapaikkoja löytää heti Ponte Sisto-sillan vierestä, via della Scala-kadun hallitsemalta alueelta.

Trastevere, Rooman helmi

Trastevereen pääsee helposti Fara Sabinan paikallisjunalla suoraan Rooman lentokentältä. Trasteveren kuhina, torit, kahvilat, ravintolat, pienen majapaikat ovat kylän sielu ja helmi.

Rooman monista keskustan unohtumattomista kaupunginosista Trastevere on nykyisin tunnelmallisin ja aidosti roomalaisin. Sen keskiaikaiset kujat ovat erinomaisia paikkoja shoppailla, syödä tyypillisiä roomalaisia ruokia tai nauttia pimenevästä illasta jazzia kuunnellen.

Trasteveressa arkisin, valtaosa katuja mittailevista ihmisistä on paikallisia. Turisteja siellä liikkuu tällöin, joitain alueita lukuun ottamatta, melko vähän. Trasteveressa onkin hyvä tehdä ostoksia ilman turistilisiä. Samalla pääsee näkemään roomalaisten normaalia elämänmenoa, joka sujuu varsin leppoisalla tavalla Trasteveressa.

Trasvetere Rooma

Trasteveren keskiaikaisilla kujilla Ponte Siston-sillalta aukiolle päin riittää tunnelmaa ympäri vuoden. Eniten keskiaikaisia katuja käyskennellään kesäaikaan ja viikonloppuisin. Talviaikaan marraskuusta maaliskuulle aamupäivisin ja illalla Trasteveren kujat ovat melko rauhallisia. Sen ainutlaatuisesta tunnelmasta onkin paras nauttia vähän väljemmissä olosuhteissa.

Trasveteressa kannattaa tutustua kaupunginosan pääkadun eli viala di Trasteveren toisella puolella oleviin kortteleihin. Ne ovat erityisen kiinnostavia ja sijaitsevat Ponte Garibaldi - ja Ponte Palatino -siltojen välimaastossa.

Lennot Roomaa 121 € Poptravelin hintavertailusta!

Nämä korttelit ovat viehättäviä, ja niistä löytyy mukavia yllätyksiä, kuten pikkuputiikkeja ja paikallisten suosimia ravintoloita.

Paikalta ei kannata poistua, ennen kuin on ylittänyt Ponte Cestio -sillan ja kävellyt maailman pienimmälle asutetulle saarelle, Isola Tiberinalle. Saari ei ole suuren suuri, mutta sen kirkko on kaunis ja silloilta on upeat näkymät alas Tiberjoen rannoille, joilla paikalliset ulkoilevat viikonloppuisin. Saarella kannattaa ehdottomasti tutustua myös Ponte Fabricio -sillan kojuihin, joissa myydään paikallisia käsintehtyjä koruja ja muita tuotteita, joita ei muualla ole tarjolla.

Matka-artikkelit > Kaupunkilomat > Trastevere on Rooman idyllisin kaupunginosa

Lentojen hintavertailu

Lähtö
Paluu
Lähtö
Paluu

Lapsia (0-17v.)

Tilaa uutiskirje - voit voittaa 200 €

Tilaa uutiskirjeemme ja saat tietää alennushintaisista lennoista, uusista kohteista ja muista matkatarjouksista ensimmäisenä. Osallistut myös vuoden lopussa matkalahjakortin arvontaan! Lue lisää >

My Newsletter