Suomalaista palvelua
Nyt haetaan
juuri löydetty
Lentotarjoukset
Uudet artikkelit
Uutiset

Matka-artikkelit > Kaupunkilomat > Prahan parhaat nähtävyydet

Prahan parhaat nähtävyydet

Prahan parhaat nahtavyydet

Prahan nähtävyydet ovat moninaiset ja Prahassa riittää nähtävää ja koettavaa pitkäksi aikaa halutessaan. Tässä vinkkenjä Prahan nähtävyyksien metsästykseen! Hauskaa matkaa!

Prahalla on pitkä historia, joten kaupungissa riittää merkittävää nähtävää. Raitiovaunun 22 reitti kulkee monien kaupungin kuuluisimpien nähtävyyksien ohi. Prahassa moniin kuuluisiinkin nähtävyyksiin pääsee tutustumaan jopa ilmaiseksi.

Suorat lennot Prahaan 101,00 € Poptravelin hintavertailusta!

Prahan nähtävyyksistä uusimpiin kuuluvat muutamat mielenkiintoiset taidemuseot, luovat galleriatilat ja tshekkiläisen taiteen harlekiinin, David Cernyn patsaat, joita on esillä siellä täällä Prahan keskustassa.

Kaarlensilta - Praha

Parhaiten Kaarlensiltaan tutustuu aamuvarhaisella, kun se on tyhjä ja siltaa reunustavat patsaat näyttävät leijuvan aamu-usvassa.

Toinen hyvä tapa tutustua tähän ikoniseen Kaarlensiltaan on vuokrata tunniksi soutuvene Vltavan rannasta ja soudella sillan viereen – vedestä käsin siltaan saa loistavan perspektiivin - samaan aikaan kuohuvaa nauttien.

Kaarlensilta on Prahan silloista vanhin. Se on noin 10 metria leveä ja 516 metriä pitkä. Kaarlensiltaa kannattelee jopa 16 holvikaarta.

Kaarlensillan peruskiven muuraus määriteltiin erittäin tarkkaan. Sen päivä muodostaa nousevan ja laskevan asteikon, jonka huippu on 9 (vuonna 1357 - päivänä 9.7. ja kellonaikana 5.31).

Sillalta aukeaa kauniit näköalat molemmille puolille jokea sekä ylös kohti Prahan linnaa. Pitkin siltaa on erilaisia myyntikojuja, joissa esimerkiksi taiteilijat kauppaavat maalauksiaan tai tekevät hullunkurisia kuvia matkailijoista. Monesti sillalla on myös katusoittajia esiintymässä.

Prahan linna

Prahan linna (Pražský hrad) on Prahan kuuluisimpia nähtävyyksiä, vaikka se ei päälle päin edes näytä satukirjojen linnalta. Jykevien vallitusten sijaan Hradčany-kukkulan laelta pilkistävät esiin barokin ajan palatsit ja Pyhän Vituksen katedraalin korkealle nouseva torni.

Suorat lennot Prahaan 101,00 € Poptravelin hintavertailusta!

Prahan linna on Tšekin tärkein historiallinen monumentti ja maailman suurimpia linna-alueita. Prinssi Bořivoj siirsi 800-luvun lopulla valtaistuimen paikan korkealle kukkulalle lähelle Vltava-jokea rakennettuun linnaan, jonka seurauksena Prahan kaupunki sai alkunsa. Linna on kokenut muutoksia Prahan värikkään historian seurauksena, ja siellä on nykyään Tšekin presidentin virka-asunto.

Palatsin vahdinvaihto on hauska tapahtuma. Sitä on mielenkiintoista katsoa. Vahdinvaihto tapahtuu aina aamuviidestä ilta yhteentoista. Keskipäivän vahdinvaihto on iso seremonia linnan ensimmäisellä pihalla.

Prahan vanhakaupunki

Prahan vanhankaupungin aukio on Prahan perusnähtävyyksistä. Se on välillä ruuhkainenkin paikka, mutta siellä kannattaa käydä ihastelemassa ihan vain vaikka mielenkiinnosta. Prahan vanhankaupungin aukio on 1100-luvulta ja se on ollut tunnettu markkinoinden risteyspaikka ympäri Euroopan.

Prahan vanhankaupungin kohokohdat ovat Tyn Neitsyt Marian kirkko ja tähtitieteelliinen kellotorni, jossa kaksitoista opetuslasta ilmaantuvat kellotauluun sen yläosassa klo 9:stä kello 21:een.

Prahan vanhankaupungin aukion keskellä sijaitsee suihkulähde, joka on erittäin kauniisti koristeltu ja se on muistomerkki ruttoepidemian uhreille.

Prahan tähtieteellinen kello

Prahan astronominen kello sijaitsee Prahan vanhankaupungin aukiolla ja se rakennettiin alunperin vuonna 1410, jonka jälkeen sitä on muokattu ja korjattu useaan otteeseen. Kello esittää eri aikoja sekä astronomisia tietoja esimerkiksi auringon ja kuun liikkeistä. Joka tasatunti aamuyhdeksästä kello yhteentoista illalla voi nähdä kahtatoista apostolia esittävien hahmojen tulevan esiin kellosta.

Prahan astroniminen kello eli tähtitieteellinen kello on varmasti yksi maailman taidokkaimmin rakennetuista kelloista.

Prahan uniikit neljä korttelia

Prahan muodostui vielä 1800-luvulle saakka neljästä eri korttelista, jotka olivat omia kaupunkejaan. Jokaisella oli omat kaupunginaukiot ja jokaista ympäröi erilliset suojamuurit.

Suorat lennot Prahaan 101,00 € Poptravelin hintavertailusta!

Tänä päivänä nämä korttelit muodostavat omat uniikit luonteenpiirteensä nimenomaan niiden alkuperäisten asukkaiden ansiosta vuosisatoja sitten.

Linnakortteli = Hradcany
Ensimäinen linna rakennettiin Vltavan-joen yläpuolelle jo 800-luvulla ja siitä lähtien Linnan kukkuloita ovat asuttaneet hallitsevat luokat. Kristisuskon saapumisen jälkeen tänne kukkuloille rakennettiin myös katedraali. Viimein myös aatelisto rakensi palatsinsa linnan lähelle, jotta pystyi vaikuttamaan kuninkaaseen mahdollisimman myötämielisesti omia etuja ajaakseen. Samoin toimi luonnollisesti kirkon väki viereisestä katedraalista. Linnankorttelissa on presidentin toimisto ja lähetystöjä, pubeja ja kauppoja. Alueen läpi voi körötellä hevokärryillä.

Pieni kortteli = Mala Strana
Tämä uskomattoman kaunis paikka on täynnä loistavia barokkipuutarhoja ja palatsi, jotka rakennettiin, kun kauppiaskortteli paloi 1540-luvulla. Aateliset ympäri Eurooppaa muuttivat tänne ja olivat erityisen ylpeitä loistokkaista puutarhoistaan. Nyttemmin nämä puutarhat ovat kunnostettuja ja useimmat ovat auki katseltaviksi ihan meille kaikille.

Vanhakaupunki = Stare Mesto
Kaarlesillan kautta pääsee Vanhaan kaupunkiin suoraan Pienestä korttelista. Silta yhdistää nämä kaksi vanhaa kaupunkia - nykyään kaupunginosaa. Vanhakaupunki on ollut vilkas kaupallinen keskus 900-luvulta lähtien. Siellä on ollut vaikka minkälaista kauppiasta ja kiltaa sekä Jan Husin kannattajia. Jan Hus oli kirkon uudistaja ja joka muokkasi katolisuuden oman näköisekseen tsekkiläisille.

Juutailaiskortteli löytyy vanhankaupungin reunalta, läheltä joen mutkaa.

Uusikaupunki = Nove Mesto
Uusi kaupunki ympäröi vanhaakaupunkia. Kuningas perusti uuden kaupungin 1300-luvulla valtaamalla alueen. Täällä asui työväenluokka ja Venselauksen aukio oli hevosmarkkina-alue paikallisille asukkaille.

Uudesta kaupungista löytyy tänä päivänä loistokkaita kauppoja, kauppakeskuksia ja hotelleita. Ruokaa ja ravintoloita löytyy jokaiseen makuun.

Matka-artikkelit > Kaupunkilomat > Prahan parhaat nähtävyydet

Lentojen hintavertailu

Lähtö
Paluu
Lähtö
Paluu

Lapsia (0-17v.)

Tilaa uutiskirje - voit voittaa 500 €

Tilaa uutiskirjeemme ja saat tietää alennushintaisista lennoista, uusista kohteista ja muista matkatarjouksista ensimmäisenä. Osallistut myös vuoden lopussa matkalahjakortin arvontaan! Lue lisää >