Suomalainen matkailun hintavertailu

Nyt haetaan
juuri löydetty
Lentotarjoukset
Uudet artikkelit
Uutiset

Matka-artikkelit > Kaupunkilomat > Poundbury on uskomaton kylä etelä-Britanniassa

Poundbury on uskomaton kylä etelä-Britanniassa

Lennot Poundbury Iso-Britannia

Britannian kruununperijällä prinssi Charlesilla oli unelma ja se toteutettiin pienen kylän muodossa etelä-Britanniaan.

Vuonna 1993 Charles rupesi raken­nutta­maan herttua­kuntansa maille Dor­setin kreivi­kuntaan Pound­buryn kylää. Kylä sijaitsee parin tunnin ajomatkan päässä Bristolista. Alku­suunni­telman loihti luxem­burgi­lainen arkki­tehti Léon Krier. Poundburyssa kaikki talot näyttävät vanhoilta, vaikka ovat upouusia.

Arkkitehtuuri jäljitteli aluksi yksinomaan 1700- ja 1800-lukujen tyylisuuntia. Sittemmin esikuvaksi on hyväksytty myös englantilainen jugend runsaan sadan vuoden takaa.

Omassa maassaan marisijana tunnettu Charles näytti pitkää nenää epäilijöilleen.

Poundbury kasvaa hurjaa vauhtia

Poundburyn filosofia on ollut luoda ihmisen kokoista ja kylämäistä elinpiiriä.

Rakentaminen on tarkoituksellisesti tiivistä. Joka paikkaan voi kävellä, autoa ei tarvita.

Liikennemerkkejä ja ajokaistojakaan ei ole. Tämän on määrä edistää varovaisuutta liikenteessä, kun omaan etuajo-oikeuteen ei voi luottaa.

Lennot Poundbury Iso-Britannia

Kymmenessä vuodessa Poundbury on kasvanut valtavasti. Kylässä asuu noin 3 000 henkeä. Rakentaminen jatkuu, ja seitsemän vuoden kuluttua asukkaita pitäisi olla jo lähes kaksinkertainen määrä.

Alkuperäinen lupaus eri sosiaaliluokkien sekoittamisesta on pitänyt. Poundburyn asunnoista 35 prosenttia on varattu niille, joilla ei ole varaa markkinahintaiseen asumiseen. Ensiasunnon ostajat voivat saada jopa 25–30 prosentin alennuksen.

Poundburyssä kunikaallisia muistetaan

Poundburyn tunnelma on hauska - ihan kuin kävelisi elokuvan kulisseissa. Näyttää vanhalta, mutta kaikki on uuden kirkasta.

Keskusaukio on nimetty kuningataräiti Elisabetin (1900–2002) mukaan, ja sitä hallitsee kuningataräidin patsas. Prinssi Charles on halunnut muistaa yli satavuotiaana kuolleen isoäitinsä muistoa.

Patsaan läheisyydessa muutama talo on saanut nimensä kuningataräidin suosikkihevosten mukaan.

Luonnolllisesti Camilla vaimoakin on muistettu. Aukiolla sijaitseva uusi iso pubi on nimetty Cornwallin herttuattareksi.

Pubin viereinen keltainen Strathmore House -asuintalo on puolestaan rakennettu Buckinghamin palatsin ja Talvipalatsin malliin. Sen asunnot maksavat yli 800 000 euroa.

Miten Poundburyn matkustetaan

Poundburyyn pääsee helposti matkustamaan ostamalla lennot joko Lontooseen tai Bristoliin. Bristolista ei ole kuin parin tunnin matka suoraan etelään Poundburyyn. Lontooseen taas saa edullisimmat lennot ja suorat lennot monella eri lentoyhtiöllä. Sieltä ei ole matkaa Poundburyyn kuin kolmisen tuntia.

Matka-artikkelit > Kaupunkilomat > Poundbury on uskomaton kylä etelä-Britanniassa

Lentojen hintavertailu

Lähtö
Paluu
Lähtö
Paluu

Lapsia (0-17v.)

Tilaa uutiskirje - voit voittaa 200 €

Tilaa uutiskirjeemme ja saat tietää alennushintaisista lennoista, uusista kohteista ja muista matkatarjouksista ensimmäisenä. Osallistut myös vuoden lopussa matkalahjakortin arvontaan! Lue lisää >

My Newsletter