Suomalaista palvelua

Suomalainen matkailun hintavertailu

Nyt haetaan
juuri löydetty
Lentotarjoukset
Uudet artikkelit
Uutiset

Matka-artikkelit > Kaupunkilomat > Münchenin kaupunkiloma täyttää kaikki odotukset

Münchenin kaupunkiloma täyttää kaikki odotukset

Munchen kaupunki silhuetti

Älä pelästy, jos törmäät Münchenin puistossa alastomiin saksalaisiin - nudismi on sallittu Münchnin Englischerin puistossa, joka on maailman suurimpia kaupunkipuistoja!

Münchenin lennot saa nykyään halvalla - Finnairin suorat lennot Helsinki-München-Helsinki löytyy nykyään jopa 145 € hintaan.

Lufthansan suorat lennot Helsinki-München-Helsinki löytyy myös 138 € hintaan!

Münchenin kaupunkiloman parhaat vinkit

München on niitä harvinaisia kaupunkeja, joista välimatkat ovat lyhyitä moneen paikkaan. Valinnanvaraa tekemiseen löytyy laidasta laitaan.

Münchenin kaupunkisuunnittelussa on puistoalueita on kunnioitettu ja suurkaupungiksi München on harvinaisen idyllinen, luokseenkutsuva ja harmoninen.

Upeat patikkamaastot sijaitsevat alle tunnin matkan päässä Münchenista, huikeita järvimaisemia, luostaripanimoita ja surffausta keskellä kaupunkia.

Münchenin ympäristö on retkeilijän alppiunelma

Ainoastaan tunnin junamatkan päässä Münchenistä löytyy Garmisch-Partenkirchenin syötävän suloinen alppikylä. Kylä on ennen kaikkea tunnettu mäkiviikoistaan, mutta alue on täydellinen vaellus- ja patikointikohde kesällä, tai oikeemmin keväästä pitkälle syksyyn.

Aivan kylän tuntumassa on sijaitsee Saksan korkein vuori Zugspitze, joka on jopa 3000 metriä korkea. Sen ympäristöstä löytyy satoja vaellusreitteja. Itse Garmisch-Partenkirchenin kylästä löytyy viere vieressä piparkakkutalojen näköisiä taloja. Koko kylä on kuin sadusta.

Tällä alueella syntyivät myös kuuluisat kulttuurin edustajat, säveltäjä Richard Strauss ja kirjailija Michael Enden - heidän museot löytyvät kylästä myöskin.

Suorat lennot Helsinki-München-Helsinki 138 € - klikkaa tästä!

Garmisch-Partenkirchenin lähellä Schachenista löytyy upea ja varsin komea Ludvig II:n rakennuttama satumainen linna.

Luostaripanimoiden kulta-aika

Andechs sijaitsee noin tunnin ajo- tai junamatkan päässä Münchenistä. Sieltä löytyy luostaripanimo, jossa munkit valmistavat vanhan perinteen mukaan vahvaa baijerilaisolutta. Luostarin ravintolasta löytyy perinteisiä baijerilaisia herkkuja ja makoisaa, vahvaa olutta. Panimon tuotteita myydään myös kansainvälisesti - luostarissa on valmistettu olutta jopa vuodesta 1455 saakka!

Andechsiin pääsee Münchenista autolla tai junalla. Juna-asema sijaitsee läheisessä Herrschingin kylässä, josta kävelee alle tunnissa Andechsin kukkulalle.

Münchenin valtava Englischerin puisto

Münchenin Englischerin puisto on yksi maailman suurimmista kaupunkipuistoista. Täällä ihmiset viettävät vapaa-aikaansa pyöräilemällä, piknikillä, uimalla tai surffaamalla Isar-joessa tai ihan vain istumalla. Isar-joki alkaa Itävallasta saakka ja puiston kohdalla, eteläpäässä, laineet ovat niin voimakkaat, että taitavimmat surffaajat hyppäävät lautojensa päälle. Puistossa on nudismi sallittu ja se onkin yksi puiston hauskoista yksityiskohdista! Puistossa sijaitsee myös tietenkin valtava olutpuutarha, jossa voi nauttia paikallista maittavaa olutta kolpakkokaupalla.

Münchenin parhaat

Itävallasta alkava Isar-joki on jopa 3000 km pitkä ja se soljuu Münchenin läpi. Joen vierus on suosittua kävely- ja pyöräilyreittiä monessa kohdassa. Talkirchenin eläintarhan vieressä on ranta-alue, jonne paikalliset tulevat ottamaan aurinkoa. Nymphenburgin linnaa kutsutaan pikuu-Versaillesiksi. Linnan lähistöllä sijaitsee Münchenin suurin olutpuutarha Hirschgarten, jossa on tilaa jopa 800 oluenystävälle. Münchenin olympiapuisto rakennettiin vuoden 1972 olympialaisia varten. Sen 291 metriä korkeasta tornista näkee yli koko valtavan olympiakylän ja olympiastadionin omalaatuisen arkkitehtuurin. Matka tornin korkeuksiin maksaa vain muutaman euron!

Matka-artikkelit > Kaupunkilomat > Münchenin kaupunkiloma täyttää kaikki odotukset

Lentojen hintavertailu

Lähtö
Paluu
Lähtö
Paluu

Lapsia (0-17v.)

Tilaa uutiskirje - voit voittaa 200 €

Tilaa uutiskirjeemme ja saat tietää alennushintaisista lennoista, uusista kohteista ja muista matkatarjouksista ensimmäisenä. Osallistut myös vuoden lopussa matkalahjakortin arvontaan! Lue lisää >

My Newsletter