Suomalaista palvelua

Suomalainen matkailun hintavertailu

Nyt haetaan
juuri löydetty
Lentotarjoukset
Uudet artikkelit
Uutiset

Matka-artikkelit > Kaupunkilomat > Christianian vapaakaupunki Kööpenhaminan ytimessä

Christianian vapaakaupunki Kööpenhaminan ytimessä

Koopenhamina Christiania Kristiania

Christiania on Kööpenhaminan keskustassa sijaitseva vapaakaupungiksi julistautunut alue. Mystinen ja mielenkiintoa herättävä kommuuni on pitänyt pintansa vuosikymmenet keskellä miljoonakaupungin hälinää.

Täällä on pakko käydä - se kuuluun vähän niin kuin yleissivistykseen, varsinkin kun lento Kööpenhaminaan maksaa vähemmän kuin junamatka Helsingistä Tampereelle.

Christiania perustettiin vuonna 1971 Kööpenhaminan keskustaan, vanhalle armeijan kasarmialueelle. Lain mukaan armeijan alueet eivät kuuluneet siviilihallinnolliseen kuntaan, vaan muodostivat oman hallinnollisen alueensa. 36 hehtaarin alueella asuu pysyvästi noin tuhat ihmistä. Maa-alueen arvoksi on arvioitu 13,5-20 miljoonaa euroa. Christiania on yksi Kööpenhaminan suosituimmista turistikohteista.

Christiania jakaa mielipiteitä voimakkaasti - ne, jotka haluaisivat "siivota ongelman pois" ja ne, joiden mielestä "on ok, että Christianiassa voi ostaa huumeita".

Christiania "vapaakaupunki" Kööpenhaminan sydämessä

Christiania ei ole varsinaisesti vapaa Tanskan laeista, vaikka sitä sellaisena on vuoden 1971 valtauksesta lähtien pidetty.

Christiania on maailmankuulu pössyttelykultturistaan ja voimakkaasta imelästä hajusta, joka leijailee kahviloiden ympärillä. Tanskassa on kiellettyä myydä, ostaa ja pitää hallussa hassista ja muita huumeita ja siksi alueella on ehdoton kuvauskielto. Green Light Districtillä eli Pusher Streetillä on paras pitää kamera visusti piilossa.

Christiania on jollain lailla absurdi asia - Kööpenhaminan modernin sykkeen kyljessä on maailmaan, joka on ollut lähes keskellä Kööpenhaminaa yli 40 vuotta, eläen omien sääntöjensä mukaista, hyväksyttyä mutta silti osittain laitonta elämäänsä.

Alun perin hippien valtaama paikka on nyttemmin tullut tunnetuksi anarkistien, taiteilijoiden ja hippien alueena. Christianiassa vierailee vuosittain noin miljoona turistia.

Christianshavnissa löydät Christianiaan helposti ilman karttaa vain seuraamalla kauas näkyvää Vapahtajan kirkon tornia: Christiania sijaitsee aivan sen lähettyvillä. Vitsaillaan, että torni näyttää aivan jointilta, joten Christianiaa etsivien on helppo löytää perille.

Miten Christianiaan matkustetaan

Christianiaan pääsee erittäin helposti ja edullisesti, koska et tarvitse muuta kuin lennot Kööpenhaminaan ja niitä saa nykyään todella edullisesti, jopa 39,00 € per suunta. Lento ei kestä kuin vajaa kaksi tuntia ja niitä operoidaan eri yhtiöiden toimesta, mm. Norwegian airlines ja Finnair.

Lento+hotelli Kööpenhinaan on helppo löytää Poptravelin lento+hotelli-osiosta.

Matka-artikkelit > Kaupunkilomat > Christianian vapaakaupunki Kööpenhaminan ytimessä

Lentojen hintavertailu

Lähtö
Paluu
Lähtö
Paluu

Lapsia (0-17v.)

Tilaa uutiskirje - voit voittaa 500 €

Tilaa uutiskirjeemme ja saat tietää alennushintaisista lennoista, uusista kohteista ja muista matkatarjouksista ensimmäisenä. Osallistut myös vuoden lopussa matkalahjakortin arvontaan! Lue lisää >