Suomalaista palvelua

Suomalainen matkailun hintavertailu

Nyt haetaan
juuri löydetty
Lentotarjoukset
Uudet artikkelit
Uutiset

Matka-artikkelit > Kaupunkilomat > Pariisin parhaat nähtävyydet TOP5

Pariisin parhaat nähtävyydet TOP5

Pariisin parhaat nahtavyydet

Pariisin nähtävyydet ovat niin monimuotoiset, että jokainen löytää sieltä varmasti itselleen täydellisen ja elämyksellisimmän paikan. Ota Pariisi omaksi!

Mystinen Montmartren alue tunnetaan paljolti Sacre Coeurin basilikasta. se on kaupungin korkein kohta ja sen vetovoima on myös voimakkaalla historian havinalla, joka boheemilla kaupunginosalla on. Montmartren on nimenomaan taiteilijakortteli ja monilla kuuluisuuksilla, kuten Dalílla, Monet'lla, Picassolla ja van Goghilla on ollut siellä ateljeet.

Pariisin nähtävyydet TOP5

1. Pariisi Riemukaari, Arc de Triomphe

Riemukaari on muistomerkki Ranskan puolesta taistelleille sotilaille ja sitä alettiin rakentamaan Napoleonin aikakaudella 1800-luvun alussa. Riemukaari, Arc de Triomphe, sijaitsee liikenneympyrän keskellä aivan Pariisin keskustassa. Riemukaaren alla sijaitsee myös ensimmäisessä maailmansodassa taistelleen tuntemattoman sotilaan hauta. Riemukaarelta lähtee 12 puistokatua eri suuntiin. Kuuluisin näistä kaduista on (Avenue des) Champs-Elysées, johon nähden Riemukaari on kohtisuorassa.

Pariisi Riemukaari

2. Pariisin katakombit

Maanalaiset katakombit ovat laaja käytävien ja huoneiden verkosto, jonne miljoonat pariisilaiset on haudattu 1700-luvulta lähtien, kun Pariisin hautausmaat alkoivat täyttyä. Pariisin katakombit ovat suosittu turistikohde aavemaisine pimeine käytävineen, joissa vierailija näkee hautoja, luu- ja pääkallokasoja, maalauksia ja erilaisia jäännöksiä. Yleisöllä on pääsy vain pieneen osaan yli 300 kilometriä kattavasta käytäväverkostosta, joka on suurelta osin vaarallinen romahdusvaaran vuoksi.

Pariisi Katakombit

3. Montmartre-kukkula ja Basilika Sacré-Coeur, Pariisi

Montmartren kukkula eli Marttyyrien vuori kohoaa 130 metriin ja on mystisin paikka Pariisissa. Sen maine on kiirinyt jo vuosisatoja ja ihmiset tulevat ympäri maailman tuntemaan Montmartren taiteilijailmapiirin. Montmartre sai nimensä piispa Pyhä Deniksen teloituksesta 200-luvulla. Tarina kertoo piispan kantaneen omaa irtihakattuaan päätään useita kilometrejä teloituksen jälkeen paikalle, jonne myöhemmin perustettiin Saint Denis'n kaupunki. Montmartre-kukkulalla on värikäs historia aina 800-luvun rikkaista luostariajoista 1400-luvun irstauksiin ja rappioon. Kukkulalla sijaitsee vuonna 1914 valmistunut Basilika Sacré-Coeur, Pyhän Sydämen basilika, joka on katolinen kirkko.

Montmartre Pariisi

4. Eiffel-torni, Pariisi

Eiffel-torin on nimetty rakentajansa Gustave Eiffelin mukaan. Eiffelin-torni rakennettiin alunperin vuoden 1889 Pariisin maailmannäyttelyä varten ja sittemmpin siitä on tullut Pariisin symboli. Eiffelin-torni on 324 metriä korkea. Se on Pariisin korkein rakennus ja tarjoaa hienot näkymät yli kaupungin, ylin tasanne on 300 metrin korkeudessa. Tähän nähtävyyskohteeseen kannattaa EHDOTTOMASTI ostaa pääsyliput ennakkoon Eiffel-torni Pariisi virallinen nettisivu.

Eiffel Pariisi

5. Louvre taidemuseo, Pariisi

Louvre-taidemuseo on perustettu 1700-luvun lopulla. Louvren tunnetuimmat teokset ovat Leonardo da Vincin Mona Lisa -maalaus, veistokset Milon Venus, Marlyn Hevoset ja Samothraken Nike. Pariisin Seine-joen rannalla sijaitseva museo toimi ennen kuninkaiden linnoituksena ja palatsina.

Louvre Pariisi

Matka-artikkelit > Kaupunkilomat > Pariisin parhaat nähtävyydet TOP5

Lentojen hintavertailu

Lähtö
Paluu
Lähtö
Paluu

Lapsia (0-17v.)

Tilaa uutiskirje - voit voittaa 500 €

Tilaa uutiskirjeemme ja saat tietää alennushintaisista lennoista, uusista kohteista ja muista matkatarjouksista ensimmäisenä. Osallistut myös vuoden lopussa matkalahjakortin arvontaan! Lue lisää >