Suomalaista palvelua

Suomalainen matkailun hintavertailu

Nyt haetaan
juuri löydetty
Lentotarjoukset
Uudet artikkelit
Uutiset

Matka-artikkelit > Junamatkat > Junalla halki Siperian

Junalla halki Siperian

siperian rata

Ei pelkkä rautatie vaan mieleenpainuva elämys.

Junamatkojen superlatiivi: vähintään 10 päivässä 12 880 kilometriä Venäjän, Mongolian ja Kiinan halki.

Junamatka Siperian halki on hidasta matkustamista parhaimmillaan. Kahden viikon luksusmatkalla on aikaa olla tekemättä mitään ja ihailla siperialaisien kaupunkien vaatimattomuutta ja karua kauneutta. Tervetuloa yksinkertaisuuden äärelle! Unohtumattoman kokemuksen tarjoaa uiminen Baikaljärvessä. Siperian rata vie matkailijoita Moskovasta Jaroslavin rautatieasemalta Vladivostokiin tai Pekingiin ja ylittää matkan aikana 8 aikavyöhykettä. Aikataulut ovat Moskovan ajassa.

Transsibirsk -nimi ei tarkoita mitään yhtä tiettyä junaa tai vuoroa, vaan lähinnä kolmea eri junayhteyttä; varsinainen Trans-Siperian rata on yli 9000 kilometriä pitkä ratayhteys ja kulkee Moskovasta Vladivostokiin Venäjän maaperällä. Trans-Mongolian rata haarautuu edellisestä Irkutskin jälkeen ja kääntyy kohti Pekingiä kulkien Ulan Batorin kautta. Trans-Mantsurian rata on harvemmin kuljettu reitti Siperian halki Kiinaan, jossa rata kuljettaa Mantsurian läpi Pekingiin.

Matkaan voi lähteä myös perheen kanssa, mihin vuodenaikaan tahansa. Kesäkuukauden toukokuusta syyskuuhun ovat kuitenkin suosituimpia mukavampien sääolosuhteiden ja päivän pituuden takia. Muutama pysähdys Siperiassa matkan aikana on suositeltavaa, esimerkiksi Irkutskissa tai Ulan Batorissa, Mongoliassa. Jekaterinburg sekä Ulan Ude ovat myös katsastamisen arvoisia, mikäli aikaa riittää.

Matkan varaamisen vaiheet:

  1. Päätettyäsi reitin, varaa junaliput. Vaihtoehtoja on monia, Helsingin päärautatieasemalta saat liput ennakkoon Helsinki-Moskova –välille. Moskovan ja Pekingin väliseen junaan voit samalla tehdä lippuvarauksen, jonka lunastat menomatkalla Moskovassa. Suomalainen Traveller- matkatoimisto järjestää sekä ryhmämatkoja, että omatoimisia junamatkoja Venäjälle, Mongoliaan, Kiinaan, ja Vietnamiin.
  2. Varaa jatkoyhteydet junamatkan pääteasemalta; jatkatko matkaa junalla Kiinassa, varaatko junan Hanoihin, tai otatko lautan Japaniin tai Etelä-Koreaan? Lennätkö Kiinasta suoraan takaisin? Myös hotellivarauksiin kannattaa käyttää hetki aikaa, parhaat tarjoukset saa varaamalla etukäteen.
  3. Hoida viisumit kuntoon. Sekä Venäjälle, Mongoliaan että Kiinaan tarvitaan viisumit.

Matka-artikkelit > Junamatkat > Junalla halki Siperian

Lentojen hintavertailu

Lähtö
Paluu
Lähtö
Paluu

Lapsia (0-17v.)

Tilaa uutiskirje - voit voittaa 200 €

Tilaa uutiskirjeemme ja saat tietää alennushintaisista lennoista, uusista kohteista ja muista matkatarjouksista ensimmäisenä. Osallistut myös vuoden lopussa matkalahjakortin arvontaan! Lue lisää >

My Newsletter