Matkakohteet > Iso-Britannia > Edinburgh

Edinburgh - Iso-Britannia

Halvimmat menopaluulennot

mistämihinlähtöpaluu haettuhintasuorahae
HelsinkiEdinburghto 3.9.2020su 6.9.20202 pv sitten200,00 €-Hae
mistä / mihinlähtö / paluu halvin / suora
HEL EDI 3.9.20 6.9.20200,00 € -
haku: 2 pv sittenHae
* Lentohinnat ovat viimeisen 2 viikon hakujen halvimpia tuloksia 1 aikuiselle ja voimassa hakuhetkellä. Hintaa klikkaamalla saat tämän hetken hinnan lennolle.
Tee haku

Lentojen hintavertailu

Lähtö
Paluu
Lähtö
Paluu

Vuokra-autojen hintavertailu

Vuokraan auton
Noutopaikka
Nouto
Palautus
Noutoaika :
Palautusaika :
Kuljettajan ikä

Hotellien hintavertailu

Kaupunki
Tulo
Lähtö
Huoneiden lukumäärä
Huonetyyppi, huone 1
Huonetyyppi, huone 2
Huonetyyppi, huone 3
Huonetyyppi, huone 4

Lento+hotellien hintavertailu

Mistä
Mihin
Lähtö
Paluu

Hotellin tiedot
Huoneiden lukumäärä
Huonetyyppi, huone 1
Huonetyyppi, huone 2
Huonetyyppi, huone 3
Huonetyyppi, huone 4

Lennot Edinburgh, Skotlanti

Edinburgh kartta
Edinburgh, Englannin valuutta
Edinburgh sää
TOP 3 Edinburgh nähtävyydet

Edinburghin linna Portti satojen linnojen Skotlantiin, jossa mielikuvitus laukkaa menneeseen. Edinburghin suosituinta nähtävyyttä, sammuneen tulivuoren päällä sijaitsevaa linnaa, käy vuosittain ihastelemassa yli miljoona vierailijaa. Linnafanin kierros jatkuu kohti skotlantilaisten klaanien muita linnoja, joista monissa voi myös yöpyä.

Puolen miljoonan asukkaan Edinburgh on nykyaikainen yliopistokaupunki, joka on tulvillaan museoita, taidetta ja juhlia. Näkemisen arvoisia ovat Skotlannin kansallistaidegalleria sekä nykytaiteen museo. Edinburghin lähistöllä on toinen toistaan upeampia kulttuurihistoriallisia kohteita ja golfkenttiä, esimerkiksi kuuluisa St. Andrewsin kenttä.

Elokuussa järjestetään maailman suurimmat ja kuuluisimmat taidejuhlat, Edinburgh Festival. Pääkaupunki pursuaa kolmen viikon ajan luovuutta, huvituksia ja vauhtia. Kaikkea huippumusiikista uuteen komediaan.

Pubikulttuuri on rikas Edinburghissa, löytyyhän kaupungista yli 700 pubia! Paikallisten oluiden lisäksi saa edullista ruokaa ja aivan omanlaisensa tunnelman. Edinburghista löytyy myös kahvila, jossa J.K. Rowling kirjoitti ensimmäistä Harry Potteria.

Edinburgh Koira-patsas Edinburgh on erinomainen shoppailukaupunki, josta voi kohtuuhinnalla hankkia miltei mitä tahansa. Princess Street -katu on muodikkaine vaateliikkeineen, tavarataloineen ja tyylikkäine putiikkeineen kaupungin paras ostoskatu, mutta myös sen lähellä sijaitseva George Street on miellyttävä shoppailukatu kalliisiin ja laadukkaisiin tuotteisiin erikoistuneine puoteineen, ja se on tunnettu myös eräistä kaupungin uuden osan parhaista ravintoloista ja kahviloista.

Seikkailuhenkisille Edinburghissa on paljon maanalaisia holveja ja käytäviä, joihin pääsee tutustumaan. Vanhankaupungin pääkadun, Royal Milen varrella on esimerkiksi The Real Mary Kings Close, jossa voi kurkistaa entisajan elämään maan alla.

Greyfriars Kirk -kirkko ja Greyfriars Bobby -patsas

Greyfriars Kirk -kirkko ja hautausmaa sijaitsee lähellä Royal Mile -nähtävyyskatukokonaisuutta ja on Edinburghin tunnetuin kirkkoalue. Greyfriars Kirk -kirkko valmistui jouluksi 1620, ja se on näytellyt näkyvää roolia Skotlannin historiassa siitä lähtien. Niin sanottu National Covenant -julistus allekirjoitettiin täällä 1600-luvun loppupuolella. Julistus halusi osittain irrottaa Skotlannin englantilaisten vallan alta, ja sen allekirjoittaneet teloitettiin vuonna 1679 Grassmarket-kadulla. Hautausmaalle tehdään turistikierroksia, joissa selviää hyytäviä yksityiskohtia Edinburghin historiasta.

Hautausmaan lähellä sijaitsee Edinburghin kuuluisa Greifriars Bobby-koiran patsas. Greyfriars Bobby oli uskollinen terrieri, joka valvoi kuolleen isäntänsä haudalla vuosina 1858-1872. Koiran teki kuuluisaksi Eleanor Atkinsonin kirja jo 1900-luvun alussa, ja Bobbyn maineen toi koko maailman tietoisuuteen Walt Disneyn elokuva 1960-luvulla. Suloisen Bobby-koiran hauta löytyy Greyfriars-hautausmaalla heti portin vieressä ja seb tunnistaa vaaleanpunaisesta hautakivestä. Bobby-koiran alkuperäinen kaulapanta ja ruokakuppi ovat esillä Museum of Edinburgh -museossa (142 Canongate) Royal Milen varrella.

Viikko ylämaan taikaa

Skotlannin länsiosassa järjestetään toukokuussa paljon festivaaleja. Kirjallisuus on teemana Wigtownissa ja säkkipillin soiton mestaruuskilpailut pidetään Dumbartonissa. Burns An'A' That! on skottikulttuurin juhla, jossa muistetaan Skotlannin kuuluisinta runoilijaa Robert Burnsia.

Skotlanti on upea kohde lento-auto -lomalle. Roadtripin hyviä pysähdyspaikkoja ovat Ayrshiren kylät, josta voi jatkaa Loch Lomondin seesteisille rannoille ja nousta Ben Lomondin huipulle. Aja tunnelmallisen Glencoen kautta Fort Williamsiin ja sieltä historiallista "Road to the Islea" Mallaigiin. Skyensaareen pääsee lautalla. Kannattaa käväistä Museum of Island Lifessa ja sitten Taliskerin tislaamossa katsomassa, miten "elämä vettä" (uisge beatha, viski) tehdään.

Edinburghin lentokenttä sijaitsee noin 12 km päässä keskustasta. 24/7 kulkeva Airlink Express- bussi kulkee suuren osan vuorokaudesta 10 minuutin välein keskustan ja kentän väliä, junayhteys on myös olemassa.

Vertaa halvat lennot Edinburghiin - miten sinne kannattaa lentää

Kun haluat löytää halvat lennot Edinburghiin, aloita etsiminen lentojen hintavertailustamme. Sieltä löytyy aina halvimmat lennot haluamillesi päiville helposti. Yllä olevasta hintalaatikosta näet, mitä hintoja muut ovat löytäneet Poptravelin hintavertailusta. Helsingistä pääsee monella eri lentohtiöllä Edinburghiin - Finnairin aloittaa suorat lennot huhtikuusta lokakuuhun kolmella viikkovuorolla 2016. Koneenvaihdolla Edinburghiin pääsee monella eri lentoyhtiöllä. Lentohinnat Suomesta Edinburghiin maksavat alkaen noin 120 €. Vertaa lentohinnat Poptravelin hintavertailussa, niin et maksa liikaa!

Edinburgh, Englannin valuutta

Englannin valuutta on punta (GBP - Great Britain Pound). 1 e (EUR) = 0.733 Englannin puntaa (GBP). 1 punta (GBP) = 1.363 e (EUR) Kurssi tarkistettu 9-2015. Englannin puntia saa vaihdettua Suomessa Forexeissa tai vaihtoehtoisesti pankeissa. Kannattavampaa on nostaa automaatilta Lontoossa isompi summa kerralla. Tarkista pankistasi pankkiautomaattinostohinta. Luottokortit luonnollisesti käy miltei joka paikassa, samoin Debit-kortit.

Edinburgh sää

Edinburgh kevät on epävakainen ja vaikeasti ennustettava sekoitus aurinkoa, sadetta ja pilvistä säätä. Ilma on raaka. Keskimääräinen lämpötila maaliskuussa on kymmenen asteen kieppeillä ja nousee toukukuuhun päästäessä 16 asteen tienoille. Kevätkuukausien aikana Lontoo saa sadetta keskimäärin muita vuodenaikoja vähemmän. Ero on kuitenkin niin marginaalisen pieni että sitä ei käytännössä huomaa. Sateeseen on syytä varautua aina, niin keväälläkin. Takki ja sateenvarjo ovat tarpeen ulos mennessä.

Edinburgh kesä on erittäin epävakainen. Erittäin hyvällä onnella voi silti osua Edinburgh pidemmän, jopa viikon kestävän aurinkoisen jakson aikaan. Tätä on sitten myöhemmin vanhoilla päivillä hyvä muistella. Kesäkuun keskilämpötila pyörii 20 asteen kulmilla nousten heinä- ja elokuussa vielä parilla asteella. Heinä- ja elokuu ovatkin olleet keskimäärin Edinburgh lämpimimpiä kuukausia. Hellepäivinä lämpötila voi kohota reippaasti yli 30 asteen. Sadekuurot tarjoavat vilvoittavaa vaihtelua.

Edinburgh syksy on samantyyppinen kuin kevät. Ei ole silti mitenkään harvinaista että kesäsäät jatkuvat pitkälle syyskuuhun. Toisaalta jo marraskuu voi olla huomattavan kylmä. Varautuminen sekä lämpimiin että kylmiin ilmoihin on kaiken a ja o syys-, loka- ja marraskuisessa Edinburghissa.

Edinburgh talvi - joulukuusta helmikuuhun päivät ja varsinkin yöt ovat kylmiä ja lämpötila voi ajoittain laskea jopa pakkasen puolelle. Vaikka pakkasta ja lumisateita esiintyy harvoin, hattu ja hanskat kannattaa pakata mukaan talvikautena.

TOP 3 Edinburgh nähtävyydet

1. Suosituin nähtävyys Edinburghissa on sen linnake, Castlehill. Jykevä linnake on Castlehill-kukkulan huipulla Royal Mile -kadun länsipäässä. Sieltä käsin on suojattu kaupunkia jo Rooman valtakunnan aikoina pari tuhatta vuotta sitten, ja viimeisen kerran linnake näki sotatoimia vuonna 1745. Siitä lähtien aina 1920-luvulle se toimi Britannian armeijan päätukikohtana Skotlannissa, mutta sen jälkeen se on ollut lähinnä vain turistinähtävyys.

2. Viski on luultavasti Skotlannin tunnetuin tuote, ja siellä kannattaakin paitsi ostella viskejä kotiin tuotavaksi myös maistella niitä paikan päällä. Entiseen koulurakennukseen perustettu huippumoderni Scottish Whisky Experience (354 Castlehill) on hyvä vierailupaikka viskistä erityisen kiinnostuneille, sillä täällä saa todella hyvän kuvan siitä, miten viskiä oikein valmistetaan.

3. Vuonna 1670 perustettu Edinburghin kasvitieteellinen puutarha (Inverleith Row) sijaitsee lähellä merenrantaa Leithissä. Puiston kasvillisuus on mielenkiintoista, ja siitä pidetään mahdollisimman hyvää huolta. Puisto sopii vierailupaikaksi niin kasvitieteeseen perehtymättömille kuin alan ammattilaisillekin.

Lisätietoja Edinburghista:
- Wikitravel-sivuston matkaopassivu Edinburghista (englanniksi)
- Edinburgh.org - virallinen turisti-info- ja tapahtumasivusto (englanniksi)
- Wikipedian artikkeli Edinburghista

Edinburgh kartta

Matkakohteet > Iso-Britannia > Edinburgh

Tilaa uutiskirje - voit voittaa 200 €

Tilaa uutiskirjeemme ja saat tietää alennushintaisista lennoista, uusista kohteista ja muista matkatarjouksista ensimmäisenä. Osallistut myös vuoden lopussa matkalahjakortin arvontaan! Lue lisää >

My Newsletter